Gazdaság

2017.04.24. 08:10

Álláskeresők, mák és online árverés – Röviden a Vas megyei gazdaságból

Körkép – Mák-határidő közeleg a gazdáknak, 71 fővel több az álláskereső Szombathelyen és két ingóság online árverése zajlik a héten a NAV-nál Vas megyében.

Bakos Ágnes

  • A március végi munkaerő-piaci adatokat publikálta a napokban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat. Eszerint március végén 1301 álláskeresőt tartottak nyilván Szombathelyen, 71 fővel többet, mint egy hónappal korábban. Ezzel 2,5 százalékos a szombathelyi munkanélküliség, az 51.980 munkaképes korú lakoshoz viszonyítva az álláskeresők számát. Egy éve ugyanekkor még 1527 munkanélküli volt Szombathelyen, igaz, akkor még 52.747 aktív korú szombathelyivel számolt a hivatal.
  • Jármű és játék online árverését hirdette meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas megyében az április 24-évvel kezdődő hétre. Egy majdnem 1,5 millió forintot érő kisteherautót foglaltak le és hirdettek meg, valamint egy biliárdasztalt. Az előbbi Szombathelyen, utóbbi Kőszegen elérhető árverési tétel a hirdetmény szerint.
  • A megyeszékhely szerinti járási hivatalnak kell bejelenti a termesztőknek, ha mákot vetnek – figyelmeztet a Vas Megyei Kormányhivatal. A Szombathelyi Járási Hivatal agrárügyi osztályának vezetője, Varsányi László közleményben azt írta: tavaszi vetésű étkezési mák esetén a vetési évben április 30-ig kell bejelentést tenni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal formanyomtatványán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!