Gazdaság

2017.03.15. 10:40

Amennyiben alkalmi munkára szeretne szert tenni, itt találhat! (x)

Napjainkban sokan képesek bennragadni a mókuskerékben.

Nyilván mindenkinek a legtöbb idejét elveszi a munka, azonban mindennap nem dolgozhat az ember, ezért is vannak a szabadnapok, amikor el lehet végezni az ügyes bajos dolgokat. Ilyenkor intézik el legtöbben a nagybevásárlást, befizetésre kerülnek a számlák, és sorolhatnánk. Ez így van rendjén, azonban az ember nem csak szabadnapokkal rendelkezik, hanem szabadsággal is. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a szabadságukat is otthon töltik, pedig Magyarországon rengeteg hely van, ahová el lehet látogatni.

A Dunántúlon ott van a Balaton, de érdemes lehet elmenni „Szent István városába" is. Ez a város nem más, mint Székesfehérvár, ahol programok sorozata várja az idelátogatókat, és ahol a szórakozás garantált. Az alábbi fesztiválokon vehet részt a kedves érdeklődő: Kultúrkorzó, Királyi Borlakoma - Virágálom Pünkösdkor, Kortárs Művészeti Fesztivál, ami májusban kerül megrendezésre. A halkedvelők betekintést nyerhetnek a Palotavárosi Halünnepre május végén. Harmonia Albensis templomi koncertek is megrendezésre kerülnek a nyár közepén júliusban. Fúvószenekari Koncertek a Zichy ligetben, amelyet augusztusban vasárnap esténként élvezhet a közönség.

A gasztronómia szerelmesei hódolhatnak kedvenc tevékenységüknek a Fehérvári Vigasságok – Lecsófesztiválon, ami szeptember végén kerül majd megszervezésre. Ahogyan haladunk előre az időben, úgy töltheti el mindenki szívét a várakozás. Lehetősége adódhat részt venni a Fehérvári Advent - Karácsonyi Sokadalom programján decemberben. Nem hiába van annyi beceneve Székesfehérvárnak, mert az emberek a „fesztiválok városának" is szokták nevezni.

Mindezek mellett, ha esetleg egy kis mellékesre szeretne szert tenni akár a nyáron találhat részmunkaidős állást. Munka Székesfehérvár szempontjából akad jócskán. Nem is kell messzire menni, a fesztiváloknál is lehet maradni. A rendezvényszervezés napjainkban egyre inkább elterjed az országban. A rendezvényszervezőknek elkélhet a segítség, hiszen egy nagyobb kaliberű esemény megrendezéséhez sok emberre lehet szükség.

Kezdve a fizikai munkával, hiszen akár egy színpad összeszerelése sem 2 percbe telik. Azonban ott vannak még az asztalok, a székek kipakolása, a hangtechnika összeszerelése, és sorolhatnánk. Ezen feladatok mind az uraknak kedveznek. Érdemes a honlapot naponta meglátogatnia, hiszen alkalmi munkákra akár azonnali kezdéssel is kereshetnek munkaerőt. Persze az alkalmi munkák mellett lehet találni teljes munkaidős állást is.

A nagy vállalatok szeretnek terjeszkedni külföldre is, így számos sofőrt keresnek, hogy exportálni tudják termékeiket. A poszthoz a megfelelő vezetői engedély megléte alapkövetelmény. A multinacionális vállalatoknál azért érdemes elhelyezkedni, mert a cég számos plusz juttatást adhat a munkavállalónak. Ilyen például a cafeteria, céges telefon, béren kívüli egyéb juttatások, minden hónapban akár egyszeri sportolási lehetőség, és sorolhatnánk.

A hölgyek is találhatnak állást a nagy vállalatokon belül is. Rengeteg pozíció közül lehet válogatni, amelyek között megtalálható az értékesítés, marketing, HR, pénzügy.

Mindezekhez persze megfelelő végzettség is kell, és nem utolsósorban megfelelő gyakorlat, és több éves tapasztalat is. Az első időben mindenkinek nehéz egy új helyen dolgozni, de ahogyan múlik az idő, egyre könnyebb lesz minden. A www.facebook.com/SzekesfehervarAllas oldalon tehát rengeteg állás közül tud válogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!