Gazdaság

2016.11.28. 11:42

Áremelkedéssel búcsúzik a november – Szombathelyen 370 forintért is lesz dízel

Szombathely – A benzin ára három, a dízelé négy forinttal emelkedik szerdától, november 30-tól. A különbségek változatlanul nagyok lesznek, csak Szombathelyen 25 forint körüli az eltérés a kutak árai között.

Bakos Ágnes

A háromforintos áremeléssel 346 forint lesz egy liter benzin országos átlagban. A négyforintos drágítással 362 forintra nő a dízel literenkénti átlagára.

Szombathelyen 26 forint az eltérés a benzinnél, és 24 forint a gázolajnál, a legdrágább és a legolcsóbb kutak árait nézve.

Illusztráció: Szendi Péter

Szerdáig 332 forint a legolcsóbb és 358 forint a legdrágább a 95-ösből a szombathelyi töltőállomásoknál. Ezekhez az árakhoz kell majd november 30-tól három-három forintot hozzászámolni. Gázolajat szerdáig 341 és 366 forintért is mérnek Szombathelyen, aztán várhatóan hozzáadódik az árakhoz a négyforintos nagykereskedelmi áremelés.

A GKI Gazdaságkutató szakemberei egyébként nem számítottak áremelésre november utolsó napjaiban, annak ellenére sem, hogy négy-öt százalékkal emelkedtek az üzemanyagárak a mediterrán piacon. A héten egyébként lehetnek üzemanyagpiacot mozgató hírek: az olajkitermelés csökkentésében egyezhetnek meg az olajtermelő országok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!