Gazdaság

2016.05.11. 09:33

Beindult a turizmus Vasban – Sokkal több külföldi éjszakázott a megyében

Jelentősen nőtt éves összevetésben a Vas megyében eltöltött vendégéjszakák száma. Az első negyedéves adatokat tette most közzé a Központi Statisztikai Hivatal.

Bakos Ágnes

Idén áprilisig 302 ezer vendégéjszakát töltöttek el turisták a Vas megyei kereskedelmi szálláshelyeken. Tavaly ugyanekkor 40 ezerrel kevesebb: 265 ezer volt ez a szám. Ez 14 százalékos növekedést jelent. Az egész régióban hasonló arányú a növekedés: Győr-Moson-Sopron megyében 208 ezer vendégéjszakát számoltak, Zalában 403 ezret. A Nyugat-Dunántúl egészében a tavalyi 809 ezerről 914 ezerre nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma.

Az adatsor szerint sokkal több külföldi jött, legalábbis több éjszakát töltöttek el Vas megyében. Tavaly az első negyedévben 148 ezer külföldi vendégéjszakát számolt a statisztikai hivatal, idén 171 ezret. Ez 15,7 százalékos emelkedés, míg az egész régiót tekintve 12,6 százalékos bővülés mutatkozott a külföldi vendégeket, pontosabban vendégéjszakákat számolva.

Címkék#turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!