Gazdaság

2016.05.03. 09:07

Büki ház negyedmillióért? – 67 ezerért autó is van a vasi NAV-árverésen

A héten csak egy NAV-árverés aktuális Vas megyében: egy leharcolt teherautón ad túl az adóhatóság. Május végén több ingatlan is kalapács alá kerül, 250 ezer és 13 millió forint között.

Bakos Ágnes

Félmillió forint a minimális ajánlat, amelyet vár a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a leharcolt, 13 éves teherautóért. Ez az egyetlen tétel, amelyért folyik az online licit ezen a héten Vas megyében. Egyébként 1 millió forintra becsülik a kocsi értékét, bár üzemképtelen és két éve lejárt a műszakija.

Fotó: NAV

Májusban még két autót árverez el a NAV Vas megyében. Egy elhanyagolt 21 éves személyautó licitje 67 ezer forintról indul, egy húszéves kisteherautóért 176 ezer forint lehet a minimális ajánlat.

Három ipari gépre is árverés vár: CO hegesztő, körfűrész és táblaolló licitje lesz aktuális a közeljövőben.

Változatos az adóhatóság ingatlankínálata Vas megyében, jórészt csak meghirdetett házak, területek szerepelnek a listában, vagyis még kiválthatják az ingatlanokat az adótartozók.

Jelképes árról, 253 ezer forintról indul egy büki családi ház licitje. Egyszobás, kicsi házról van szó, két éve bejegyezték már rá a végrehajtást. Az elárverezésével minimálisan csökken csak az adótartozás, ami miatt kalapács alá kerül: 11,4 millió forint az adós tartozása.

Az ingatlanok között az árak tekintetében a másik véglet egy szombathelyi ipari terület. A Szövő utcai ingatlant 20 millió forintra becsülte fel az adóhivatal. A gazdasági épületet 1,7 millió forintos adótartozás miatt árverezik el júniusban, ha addig nem váltja ki a végrehajtást a tulajdonos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!