Gazdaság

2015.10.08. 14:13

Civil szervezetek is lehetnek közfoglalkoztatók – novembertől kérvényezhetnek felvételt

Vasvár – Legyenek közfoglalkoztatók – erre buzdítja a civil szervezeteket a Vas Megyei Civil Információs Centrum. A megyejárás alkalmával azt is elmondják, hogyan élhet a lehetőséggel az adott szervezet. A Hegyház központja a hét vasi információs helyszín egyike volt.

Pogács Mónika

 

– Általában négy hónapra kapnak támogatást a civilek a közfoglalkoztatási programban – mondta el Rodler Tamás, a Vas Megyei Kormányhivatal Közfoglalkoztatási Osztályának vezetője a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központban tartott információs napon.

Azt mondta, hogy szinte minden civil szervezetnek van módja csatlakozni a közfoglalkoztatási programhoz. A bértámogatás maximum 12 hónapra szólhat.

– Az egyesületek, alapítványok a mindennapi munkát szervező, pályázati adminisztrációt ellátó munkatársakat alkalmazhatnak, erre a közfoglalkoztatási program jó esélyt adhat – hangsúlyozta Nagy Krisztina, a Vas megyei Civil Információs Centrum vezetője.

Legközelebb novembertől lehet a szükséges adminisztráció után közfoglalkoztatottak felvételét kérelmezni.

A részletekről minden esetben ajánlott a közfoglalkoztatási osztályon vagy a járási munkaügyi kirendeltségeknél érdeklődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!