Gazdaság

2016.08.18. 09:25

Egyre csúnyább lesz a cigaretta

Manapság riasztó képek és üzenetek figyelmeztetnek a dobozon a dohányzás káros hatásaira. Aki azt hitte, hogy a mostani csúnya külcsínt nem lehet fokozni, hatalmasat tévedett!

Rákos Bianka

A dohányosok búcsút inthetnek az ízléses külsejű dobozoknak, hiszen hamarosan minden márka csomagolása egységes lesz. Kedden jelent meg az a kormányrendelet, amely kimondja, hogy augusztus 20 -ától csak jelzés, illetve védjegy nélküli, egységesített csomagolású dohányárut lehet forgalomba hozni. A régi dobozú cigarettákat idén még lehet importálni és gyártani, de csak 2017. május 20-áig lehetnek a boltok polcain. Az új külső egyszerű barna színű lesz, csak a név, illetve a dohánytípus szerepelhet majd rajta, így a márkalogók teljes egészében eltűnnek.

Magyarországon már évek óta folyik a dohányzás elleni harc. Először írásos figyelmeztetések, riasztó képek jelentek meg a csomagolásokon, kitiltották a cigarettázókat a szórakozó- és vendéglátóhelyekről, végül megjelentek a nemzeti dohányboltok.

Ahhoz, hogy valaki letegye a cigit, a külső megváltoztatásánál sokkal több kell, de az új rendelettel a rászokás talán megelőzhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!