Gazdaság

2017.03.02. 11:14

Elfogadták az uszodafelújítási tervek harmadik ütemét

Szombathely- A második napirendi pont volt a közgyűlésen a Szombathelyi Fedett Uszoda további fejlesztése. Megszavazták az előterjesztést.

Bakos Ágnes

Az uszodafejlesztés harmadik ütemének tervét vázolta Gáspár Péter építész-tervező.

Kántás Zoltán (FIDESZ-KDNP) képviselő, az uszoda és termálfürdő vezetőjeként is elmondta: azt szeretnék, ha fenntarthatóan működne majd a fürdőkomplexum.

látványterv: szombathely.hu

Az előterjesztésből kiderül: készül a harmadik felújítási ütem támogatási szerződése, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban készítik elő a dokumentumot, amely 311 millió forintról szól.

Módosító javaslat nem volt, a határozati javaslatot elfogadták: húsz igen szavazattal. Ennek értelmében folytatódik a tervezés a részletes megvalósíthatósági tanulmánnyal összhangban.

látványterv: szombathely.hu

A Fedett Uszoda ingatlana, és az azon lévő valamennyi felépítmény tulajdonjoga átkerül a Vasivíz tulajdonából Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonába. Dr. Nemény András képviselő ezzel kapcsolatban azt kérdezte, a tulajdoni viszonyok rendezésének van-e anyagi vonzata. Illés Károly alpolgármester azt válaszolta, nincs.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!