Gazdaság

2016.04.12. 08:35

Elhibázott, rossz döntés: így kommentálta Veres András a vasárnapi boltzár visszavonását

Veres András szombathelyi megyés püspök a nol.hu-nak nyilatkozott a kormány döntésével kapcsolatban, miszerint eltörölnék a vasárnapi boltbezárásra vonatkozó törvényt.

A magyar katolikus püspöki kar elnöke, Veres András azt mondta: a katolikus egyházzal erről a kérdésről senki nem egyeztetett. A püspöki kar ülésein sem került szóba az ügy.

Veres András az interjúban hozzátette: a vasárnapi munkaszünet a nem vallásos családok szempontjából is fontos, hiszen a kereskedelemben sok nő, családanya dolgozik. Az utóbbi időben lehetőségük volt rá, hogy vasárnap együtt legyenek a családjukkal, a családjuk pedig velük. Ez a lehetőség most megszűnik – nyilatkozott.

A megyés püspök a lap kérdésére kifejtette, hogy a vasárnapi boltzár hatására nem lettek tömegesen többen a templomokban, de sok olyan emberrel találkozott, akik örültek, hogy nem kötelezettek a vasárnapi munkára.

Veres András összegzésként hangsúlyozta, hogy keresztény emberként és az egyház püspökeként elhibázottnak, rossznak tartja a kormány mostani döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!