Gazdaság

2015.10.02. 17:42

Elismert vadász család

Jánosháza - A nemrégiben megrendezett megyei vadásznapon a Hubertus Kereszt arany fokozatát vehette át a 80 esztendős jánosházi vadász, id. Végh Rezső.

Nagy Ildikó

A kissomlyói borosgazdaként is jól ismert Rezső bácsi 1954-ben végzett a soproni erdészeti technikumban. Pályafutását Jeliben kezdte, majd 1954 őszén kinevezték Telekesre erdésznek. 1954-ben tagja lett a Sárfimizdói Vadásztársaságnak.1959-ben kinevezték a Jánosházi Erdészet művezetőjének, és akkor átigazolt a Jánosházi Vadásztársaságba. Először az ellenőrző bizottság elnökeként tevékenykedett, majd 1968-tól 1976-ig a vadásztársaság elnöke volt. Igyekezett az erdő és a vadgazdálkodás érdekeit szem előtt tartani: nagyvadetetőket építtetett, fácánokat neveltek. Megszervezte az élővadbefogást fácán, fogoly, nyúl vonatkozásában. Elnöksége alatt két vadászházzal bővült a társaság vagyona. Ugyanezt a kitüntetést vehette át veje, Komáromi Dezső is, akivel és akinek családjával a képen látható.

Az elismert vadász család tagjai: Id. Végh Rezső, Komárominé Végh Beáta, Komáromi Dezső és  Komáromi Eszter
Fotó: Unger Tamás

Id. Végh Rezső családjában majdnem mindenki vadászik: a mellette álló lánya, Komárominé Végh Beáta és unokája, Komáromi Eszter is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!