Gazdaság

2017.07.04. 18:25

Éljen jogával, ha védelmet igényelhet!

SZOMBATHELY - Két újabb információs füzettel könnyíti meg a fogyasztók tájékoztatását az energiahivatal. A megyeházán mutatták be őket.

Tóth Kata

A tavalyiak után két újabb kiadvánnyal segíti a fogyasztók tájékoztatását a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH). Országos kampányuk részeként a Panasza van? Segítünk! fogyasztóvédelmi sorozat harmadik és negyedik részét mutatták be kedden. A felhasználóváltással és a védendő fogyasztói státusszal kapcsolatban hangzottak el praktikus tudnivalók a megyeháza címertermében tartott sajtótájékoztatón. A két füzet elérhető lesz a kormányablakokban, a kormányhivatal és a járási hivatalok ügyfélszolgálatain, valamint a szolgáltatók ügyfélszolgálati irodáiban.

Változásbejelentés

Jogszabályi kötelezettség a villamos energiát, földgázt, távhőt vagy vezetékes vizet fogyasztó személyében bekövetkezett változás bejelentése. Ennek fontossága akkor derül ki igazán, amikor áram-, földgáz- vagy vízlopással kapcsolatos ügyek kerülnek a hivatalhoz, emelte ki Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője. Hozzátette: a vitás ügyek legtöbbször abból adódnak, hogy ingatlaneladáskor, -vásárláskor, -bérbeadáskor a fogyasztók megfeledkeznek a változásbejelentésről. Pedig így elkerülhetők lennének a későbbi problémák, akár a szolgáltatásból való kizárás. A legjobb, ha a régi és a beköltöző új felhasználó együtt jelentik be a változást, és kellő alapossággal járnak el az ügyintézéskor, ezt tanácsolta dr. Kolozsi Sándor, fogyasztóvédelmi főosztályvezető. Arra is felhívta a figyelmet: az új felhasználó, ha személyesen intézkedik a szolgáltató ügyfélszolgálatán, az új szerződést a saját személyére szabhatja. Kiadványuk részletezi a változásbejelentés határidejét, módját és elmaradásának következményeit is.

A jogosultság igazolása

Adódhatnak élethelyzetek, amikor nehézséget okozhat a rezsiszámlák kifizetése, és kerülhetünk olyan szociális helyzetbe, amikor szükségünk lehet a védendő fogyasztókat megillető kedvezményekre. Lényeges: a fogyasztónak kell igényelnie a védendő státuszt, minden szolgáltatónál külön-külön, határozott időre szól és évről évre megújítandó. Tavaly év végén Magyarországon mintegy 55 ezer védendő fogyasztó volt, árulta el a szóvivő, és hozzátette: ha bizonyítani tudjuk, hogy szociális helyzetünk szerint rászorulók vagyunk, kérhetünk részletfizetést, fizetési haladékot és előre fizetős mérőóra felszerelését. A fogyatékkal élők egészségügyi okból kerülhetnek védendő fogyasztói státuszba. A jogosultságot ebben az esetben is igazolni kell a szolgáltató felé. Igényelhető havi mérőóra-leolvasás, az, hogy a mérőt az általánostól eltérő módon helyezzék el, a kikapcsolás alóli mentesség és folyamatos szolgáltatás, ha életüket a szolgáltatás hiánya közvetlenül veszélyeztetné.

Vas megye

Közműszolgáltatásokkal kapcsolatos ügyekben a megyében is felkeresik a fogyasztóvédelmi hatóságot. A védendő státuszúak ritkán állnak vitás ügyben a szolgáltatókkal. Találkoztak azonban olyan problémával, amikor éppen a fogyasztó mulasztása miatt szűnt meg annak védendő státusza, tájékoztatott Szilágyi Ildikó, a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának osztályvezetője.

A hatósághoz gyakran fordulnak az emberek számlapanaszokkal, nekik segítenek a szolgáltatókkal kapcsolatos vitákat rendezni. Itt is fellelhetők fogyasztói hiányosságok, melyek a reklamációhoz vezetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!