Gazdaság

2009.04.01. 02:28

Epcos: díj innovációs fejlesztésekért

Budapest - A 2008. évi Innovációs Nagydíjat a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. által kifejlesztett lítiumionos fúrókalapács nyerte el. Díjat kapott a szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. is.

Burkon László

A díjak átadása ismét bebizonyította, hogy nem csak külföldön tudnak kibontakozni a magyar tudósok - mondta Sólyom László köztársasági elnök az Innovációs Nagydíj 2008 díjátadóján a Parlamentben. A köztársasági elnök figyelmeztetett azonban: fontos, hogy milyen helyzetben lesznek majd a magyarországi vállalatok, amikor véget ér a gazdasági válság. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akik fejlesztenek, azokat nem érinti hátrányosan a piaci átrendeződés, sőt még nagyobb piaci részesedést is szerezhetnek.

A díjazottak között a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium 2008. évi Ipari Innovációs Díjában részesült az EGIS Gyógyszergyár Nyrt. által fejlesztett, gyártott és forgalmazott Generikus quetiapine hemifumarát ható-anyagot tartalmazó KETILEPT filmtabletta .

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008. évi Innovációs Díjában részesült az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. által fejlesztett és gyártott Transponder tekercs és rezgésbiztos nedves alumínium kondenzátor .

Az innováció eredményeként kifejlesztett termékek értékesítésével a szombathelyi cég 2008-ban mintegy 400 millió forint pótlólagos árbevételt tudott elérni. A termékek magas hozzáadott értékkel bírnak, és eredménytartalmuk is mintegy tíz százalékkal meghaladja az átlagos nyereségességet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!