Gazdaság

2017.01.16. 09:25

Felére esett a vasi építőipar egy hónap alatt – A novemberi számokat jelentette a KSH

Kevesebb mint a felét tette ki a Vas megyei építőipari termelés novemberben, mint az októberi érték volt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn publikált adataiból.

Bakos Ágnes

Éves és havi szinten is jelentős visszaesést mutat a 2016. novemberi építőipar. A tavaly novemberi összesítés készült el: 2,6 milliárd forintnyi értéket termelt az ipar Vas megyében. Ez az egy évvel korábbi érték 30,3 százaléka. Havi szinten is jelentős a visszaesés: tavaly októberben 7,5 milliárdos volt a vasi építőipar. A szomszédos megyékben bővülést jegyzett fel a Központi Statisztikai Hivatal.

Zala megyében 3,2 milliárdról 3,6 milliárd forintra bővült az építőipar októberről novemberre. Ugyanebben az időszakban Győr-Moson-Sopron megyében 4,3 milliárdról 5,8 milliárdra. Éves összevezetésben mindkét megyében az előző november 80 százalékát érték el tavaly a tizenegyedik hónapban.

A régiós összesítést Vas megy húzta le: 12,1 milliárd forint lett a nyugat-dunántúli teljesítmény, az előző november 59 százaléka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!