Gazdaság

2016.09.07. 18:40

Félidőnél jár a létesítmény felújítása

Szombathely - Ha nem történik semmilyen váratlan esemény, akkor november végén már újra lubickolhatunk a fedett uszodában.

Vadas Krisztina

Július elején kezdődött a szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő felújítása, valamint az uszodaépület új részének építése. A főépület rekonstrukciós munkálataival az ütemterv szerint november elejére végeznek. Félidőnél járva megkértük Kántás Zoltánt, a fürdő vezetőjét, hogy vezessen minket körbe, és mutassa meg, mi minden készült már el, és mi az, ami még várat magára.

- Július elején az előkészítési munkákat követően a kivitelező azonnal nekiállt az új létesítmény építésének, valamint a meglévő fedett uszoda rekonstrukciójának - kezdte Kántás Zoltán, majd előbb az új épületszárny munkálataiba avatott be minket.

A készülő szigeteléssel rengeteg energiát spórolnak majd meg  Fotó: Unger Tamás

- Az új épületrésznél most éppen a felmenő szerkezetek vasalása és betonozása zajlik, miután elkészültek az alaplemez kiemelésével és a vasszereléssel. Ezzel párhuzamosan a közműveket érintő feladatoknak is nekiláttak, a szennyvízcsatorna-rendszer kiépítése is elkezdődött. Emellett már a vízgépészeti alapszerelések is zajlanak a majdani medencetér területén. Jelenleg minden az ütemtervnek megfelelően halad, így jövő nyárra elkészülhet az új épületrész. Az ezt követő próbaidőszak után, reményeink szerint ősszel már a vízilabda-egyesület is elkezdhet itt edzeni - fejtette ki az építkezés részleteit az uszoda vezetője.

A már meglévő főépület rekonstrukciós munkálatait is megmutatta Kántás Zoltán.

Kántás Zoltán, a Fedett Uszoda és Termálfürdő vezetője megmutatta az újonnan épülő szárnyat is

- A fedett uszoda felújítását illetően nem győzöm hangsúlyozni, hogy a projektnek ebben a szakaszában csak egy épületszerkezeti felújítás történik. Ez azt jelenti, hogy szigetelést kap a külső homlokzat, illetve az úgynevezett konzol feletti szerkezetnél az összes nyílászárót kicserélik, és a medencetérben is új ablakokon át csodálhatjuk majd a várost. Eközben a teljes tetőszerkezet cseréje is elkezdődött. A munkákkal az ütemterv szerint november elejére végez a kivitelező - számolt be a részletekről Kántás Zoltán. Ezt követően még minimum tíz nap beüzemelési időszak következik, mielőtt - a tervek szerint még novemberben - birtokba vehetik a lubickolni vágyók az uszodát.

- A felújításnak köszönhetően jelentős energiamegtakarítással számolunk, ezt rögtön a megnyitást követően érzékelni fogjuk - tette hozzá Kántás Zoltán.

Tehát már csak pár hónapig kell nélkülöznünk a fedett uszoda nyújtotta kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!