• cikk kép
  Csökkent az üzemanyagok ára

  Csökkentette bruttó 2-2 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

 • cikk kép
  Bajban az almatermelők

  Horvátzsidány -– Nem indult rosszul az idei szezon az almatermelők számára: a tél enyhe volt, fagy nem károsította az az ültetvényeket. A termés szép, viszont eladhatatlan.

 • cikk kép
  A sok eső ellenére is bőséges a termés

  Az idei rendkívül csapadékos időjárás nagy károkat okozott a szántóföldi növénytermesztésben, a zöldség- és gyümölcstermesztők azonban nem panaszkodhatnak: szép és bőséges a termés.

 • cikk kép
  Sok a panasz az új, online pénztárgépekre

  Szombathely - Szeptember elsejétől már csak online-pénztárgépeket használhatnak az üzletekben, vendéglátóhelyeken. Van, aki idejekorán beszerezte a szükséges eszközt, van, aki kivárt az utolsó pillanatig. Az online pénztárgép lényege, hogy folyamatos kapcsolatban van az adóhatósággal, amely gyakorlatilag minden, a gépbe beütött tételről azonnal értesül, bevételt ettől nem lehet eltitkolni az adóhatóság előtt. Beváltak az online-pénztárgépek? A vélemények megoszlanak.

 • cikk kép
  Elutasították a Savaria Takarékszövetkezet keresetét

  Elutasította a Fővárosi Törvényszék a Savaria Takarékszövetkezetnek a devizahitel-szerződések ügyében az állam ellen indított keresetét. Az első fokú határozatot - amely ellen 8 napon belül fellebbezni lehet a Fővárosi Ítélőtáblánál - hétfőn hirdették ki Budapesten.

 • cikk kép

  Interjú Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel

  Jön a pénz a gazdaságba

  Herend – A kormány az uniós fejlesztési pénzek 60-65 százalékát vállalkozásfejlesztésre kívánja fordítani. Mindezt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, amikor herendi lakossági fórumát követően interjút kértünk tőle.

 • cikk kép
  A helyi termékeké a jövő

  Hétfőn délelőtt rendezték meg a szombathelyi Tó vendéglőben a Natur-Kulinárium program zárókonferenciát.

 • cikk kép
  Meglódult a forgalom - Több a vendég a nyugati régióban, mint tavaly

  A nyugat-dunántúli szálláshelyeken az első félévben 646 ezer vendég 1964 ezer éjszakát időzött, ami 5,6 és 3,6 százalékkal több a tavalyinál. Az átlagos tartózkodási idő 3 éjszaka volt, ami 1,9 százalékos csökkenést jelent.

 • cikk kép
  Jól adóznak a vállalkozók, nem hozott likviditási nehézségeket az első félév Répcelaknak

  Répcelak - A költségvetés első félévéről, az önkormányzat gazdálkodásának eddigi helyzetéről számolt be dr. Németh Kálmán polgármester a képviselőknek a legutóbbi testületi ülésen.

 • cikk kép
  Nekik a visszafelé az előre - Szembemennek a globalizációval, az ősi, természetes életmódot élik

  Bük – A cím a szlogenje Taródi Lajosnak, aki Szombathelyről költözött vissza gyermekkora színhelyére, Bükre, és ott valósítja meg régi álmát, a természetközeli, hagyományos életmódot.

 • cikk kép
  Egy forintért adják a telkeket Zsédenyben

  Zsédeny - A helyi asszonyok - titkos recept alapján - maguk főzték a gulyáslevest a zsédenyi falunapra.

 • cikk kép
  Új közösségi teret avattak Répceszentgyörgyön

  Répceszentgyörgy - Tizenhárom millió forintból épült új közösségi tér Répceszentgyörgyön, mely 7,7 millió forint központi támogatást is kapott.

Magazinok