• cikk kép
  Az őszi árpával kezdődött az aratás - A hétvégén a repce, jövő héten a búza betakarítása kezdődik

  Megyei körkép - Átlagos a termés a megyében, eddig kétezer hektárt arattak le, de a java csak most jön. A közelgő forróság nemcsak a nyaralóknak, de az aratóknak is kedvez. Az összes fontos információt betakarítottuk az aratásról.

 • cikk kép
  Pogátsa Zoltán: alapjában véve nyugalomban telt a hétfő Görögországban

  Alapjában véve békében, nyugalomban telt a hétfő Görögországban, az emberek a bizonytalanság ellenére élik tovább az életüket - vélte Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia kutatója, aki Athénból nyilatkozott az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójának. Az M1 Athénban tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy több ezren tüntettek a görög parlament épülete előtt.

 • cikk kép
  Állami kézbe került a Budapest Bank, a Corvinus Zrt. 700 millió dollárt fizetett az eladónak

  Az MFB csoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. kifizette a Budapest Bank Zrt. 100 százalékos üzletrészének ellenértékét, 700 millió dollárt a General Electric Capital Group számára; ezzel állami kézbe került a Budapest Bank teljes eszközállománya és érdekeltségei, például a Budapest Alapkezelő Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Budapest Lízing Zrt. és a Budapest Flotta Zrt.

 • cikk kép
  Görög adósság - Varga Mihály: csekély hatással vannak a görög események a magyar gazdaságra

  Varga Mihály szerint a görög válság legújabb eseményei csekély hatással vannak a magyar gazdaságra, a görög gazdaság kereskedelmi kapcsolatai Magyarországgal viszonylag mérsékeltek, a külkereskedelmi áruforgalomnak mindössze 0,4 százalékát adják.

 • cikk kép
  A maximálisan kiszabható bírságot rótta a GVH a Vargha Metodika Kft-re

  A maximálisan kiszabható bírságot, több mint 12 millió forintot rótt ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatása miatt a Vargha Gyógymód-Metodika Egészségügyi Szolgáltató és Gyógyhatású termékeket Forgalmazó Kft-re - közölte a GVH pénteken az MTI-vel.

 • cikk kép
  FM: stabil növekedési pályára állt a szarvasmarha-ágazat

  Budapest) - Stabil növekedési pályára állt a szarvasmarha-ágazat az elmúlt években, a kormány nem hagyta magára az ágazatot - a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtöki tájékoztatása szerint ezt hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Magyartarka Tenyésztők Egyesülete szakmai napján Szentkirályon.

 • cikk kép
  NAV: a katát és a kivát többen, az evát kevesebben választják

  Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint jó döntés a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata), illetve a kisvállalati adót (kiva) választani, a két adónem mellett a nyilvántartás szerint egyre többen döntenek, míg az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) választók száma egyre csökken.

 • cikk kép
  Lázár: várhatóan 5,5 százalékkal nő a minimálbér

  Budapest - Várhatóan 5,5 százalékkal nőhet jövőre a minimálbér, a nyugdíjak 1,6 százalékkal lehetnek magasabbak - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatón.

 • cikk kép
  Elkezdődött az aratás az országban

  Megkezdődött az aratás az országban; a gazdálkodók már csaknem minden megyében megkezdték az őszi árpa betakarítását - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön a fővárosban az aratási koordinációs bizottság első ülését követően.

 • cikk kép
  Rémtörténetek Vas megyei albérlőknek és bérbeadóknak

  Kemény küzdelem ma Vasban, főleg Szombathelyen albérletet találni: keresésről szóló, elborzasztó sztorikat gyűjtöttünk össze. Emelett kiadni sem könnyű: a másik oldal is szolgál némi horrorral.

 • cikk kép
  MNB: az adósságfék szabályoknál az otthonteremtési kedvezmény nem növeli a hitel nagyságát

  Budapest - A családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) vissza nem térítendő állami támogatás, ezért nem növeli a hitel nagyságát, így az adósságfék szabályok nem akadályozzák az igénybevételét - olvasható a jegybank közleményében, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez.

 • cikk kép
  Jogszabályváltozás - Júliustól adókedvezményt kapnak a mezőgazdasági dolgozók munkaadói is

  Budapest - A munkavédelmi akcióterv kiterjesztéseként a mezőgazdaságban foglalkoztatott 25-55 év közötti munkavállalók után is jár az adókedvezmény a munkaadóknak július elsejétől.

 • cikk kép

  Havonta egyösszegű tételes adót vagy 16%-os vállalati adót kell fizetni

  Jó döntés a kata és a kiva

  Körkép -– A vállalkozások adóterheinek könnyítése és az adminisztráció csökkentése érdekében 2013-ban új adózási módszereket vezettek be. Az új lehetőségek választása esetén az adózó havonta egyösszegű tételes adót vagy 16%-os vállalati adót fizet.

 • cikk kép

  Szinte az összes hazai márkát vizsgálta a NÉBIH tesztje során

  Sörnek számít, ha citromos?

  Körkép - –15 citromos söritalt vizsgált legújabb terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A mintegy két hónapig tartó teszten a négy legnagyobb hazai gyártónál helyszíni ellenőrzés is volt.

 • cikk kép
  SUPER-konferencia - Magyarország az új uniós költségvetési ciklus egyik legnagyobb nettó haszonélvezője

  Debrecen - Magyarország a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési időszak egyik legnagyobb nettó haszonélvezője - jelentette ki az Európai Bizottság magyarországi képviselet-vezetője kedden Debrecenben, egy konferencián.

Magazinok