Gazdaság

2016.09.28. 12:17

Hány tonna búza terem egy hektáron? Vas megyében akár 11,35

Körkép – Ikervári és bozzai gazdák nyerték a II. Vasi Búzatermelési Versenyt. Az aratások időpontját is mutatjuk.

Bakos Ágnes

Étkezési búza kategóriában Takács Gyula ikervári gazdálkodó érte el a legnagyobb hozamot Vas megyében idén. Hektáronként 11,35 tonna termést takarított be – ezzel nyerte meg a II. Vasi Búzatermelési Versenyt. Július 20-án aratott Takács Gyula, akárcsak a versenyben második helyezett Pusztavámi Martina. A rábatöttösi gazdálkodó alig maradt el a nyertes gazdától: 11,3 tonna búzát aratott hektáronként.

A díjátadó: Nagy Imre és Takács Gyula Fotó:vmnk.hu


Az étkezési búza kategóriában harmadik lett Haller Imre. A sajtoskáli gazda 10,44 tonnányi termésátlagot gyűjtött be a földjéről, ő már július 12-én betakarította a termést.



A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara versenyén takarmánybúza kategóriában Nagy Imre bozzai gazda nyert. Hektáronként 10,34 tonna termésátlagot ért el, ő csak augusztus 2-án aratott.

Takács Gyula Fotó: Unger Tamás

A második helyezett a hegyfalui Vizi Márton lett: 10,2 tonna hektáronkénti átlaghozammal, július 22-i aratással. A katafai Horváth Attila július 30-án takarította be a bronzérmes mennyiséget: 10,03 tonna hektáronkénti takarmánybúzát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!