Gazdaság

2017.07.10. 17:30

A szövetkezetek közreműködnek abban, hogy a világot jobb hellyé tegyék

A szövetkezetek napján minden évben tekeversenyt rendeznek és az elismeréseket is ilyenkor osztják ki a tagok között.

Budai Dávid

A 95. Nemzetközi Szövetkezeti Nap alkalmából világszerte összegyűlnek a szövetkezeti dolgozók, hogy ünnepeljék az elért eredményeket. Nem volt ez másként Szombathelyen sem, ahol múlt csütörtökön délelőtt az Arborétum Sportcentrumban gyűltek össze a szövetkezetek képviselői.

- Ahogy minden évben, úgy most is van üzenete ennek napnak, ezúttal az, hogy a szövetkezetek biztosítják, hogy senki ne maradjon le. A szövetkezetek nemzetközi szövetsége arra kéri a világ szövetkezeteit, hogy a növekvő egyenlőtlenség okozta nyomorra reagálva kötelezzék el magukat a közösségükben érvényesülő egyenlőségre, és ünnepeljék, hogy a szövetkezetek közreműködnek abban, hogy a világot jobb hellyé tegyék. Amikor világszerte nő a jövedelmi egyenlőtlenség, jó tudni, hogy létezik megoldás az egyenlőtlenség csökkentésére. A szövetkezeteket alapelveik és értékeik minden más vállalkozási formától megkülönböztetik, hiszen nyitottak minden ember számára, aki elfogadja a tagság feltételeit - fogalmazott beszédében Schmalzel Antal, a Mezőgazdasági Termelők Vas Megyei Szövetségének elnöke. A kulturális műsor és a szövetkezetek legjobbjainak elismerése előtt az Áfészek Vas Megyei Egyesülete, a Mezőgazdasági Termelők Vas Megyei Szövetsége és a Vas Megyei Iparszövetség csapatai - ahogyan mindig, most is - tekében mérték össze az erejüket, és ahogyan tavaly is, idén is az iparszövetség tagjai bizonyultak a legjobbnak, így náluk maradt a vándorserleg.

Győztesek egymás között a szövetkezeti napon. A vándorserleg az iparszövetség csapatánál maradt
Fotó: Nagy Jácint

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) emlékérmét Derdák Ernő, a Vasi Agro Pannónia Kft. lakatosa és mezőgazdasági gépkezelője; Fehér Dávid, az Agrár Offa Mezőgazdasági Kft. tehergépkocsi-vezetője; Kiss Árpádné, az Agrár Offa Mezőgazdasági Kft. földnyilvántartója; Illés János, a Répcevölgye 2001 Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Kft. állattenyésztője; Jánosa Emil, a Celli Sághegyalja Zrt. vezető gépszerelője és Simon Lajosné, a Jurisich Mezőgazdasági Zrt. főkönyvelője vehette át.

Szövetkezeti Életút kitüntetést kapott Marton Miklós, a Körmend és Vidéke ÁFÉSZ nyugdíjba vonuló kereskedelmi vezetője. Szövetkezeti Érdemrend kitüntetésnek örülhettek a Répcelak és Vidéke Kft. nyugállományba vonuló munkatársai: Biczó Gyuláné, Németh Klára és Takács Józsefné. Gróf Károlyi Sándor Gazdaságfejlesztési Nagydíj kitüntetést kapott Horváth Tibor, a Répcementi Coop Kft. ügyvezető igazgatója és Móricz Lajos, a Hétforrás Zrt. főosztályvezetője. Vas Megyei ÁFÉSZ Érdemérem kitüntetést vehettek át a Répcelak és Vidéke Kft. dolgozói közül Hatos Imréné, Horváth Rita, Molnárné Simon Renáta és Sütőné Varga Zsanett, valamint a Szombathelyi Coop Zrt. munkatársai közül Csonka Istvánné, Horvátné Horváth Nikoletta, Teleki Lászlóné és Takó Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!