Gazdaság

2010.10.27. 09:33

HVG Állásbörze: fellendülőben a munkaerőpiac

A válság előtti időkre emlékeztetett az őszi HVG Állásbörze, hiszen közel 130 vállalat csaknem kétezer betöltendő állással, valamint számos gyakornoki lehetőséggel várta az érdeklődőket október 7-én és 8-án a SYMA Rendezvényközpontban.

PLT

A rendezvény sikerét mutatja, hogy már most tudunk olyan kiállítóról, aki a börze második napján munkaszerződést írt alá a rendezvényen megtalált jelölttel  mondta el Hajdú Csongor, a börze főszervezője. Az idei karriervásár legnagyobb újdonsága, hogy az őszi börze egy hibrid rendezvénnyé vált, vagyis a kiállítóknak online felületen is lehetőségük nyílt a bemutatkozásra. Ennek előnye, hogy így azok is megismerhették az aktuális képzés- és állásajánlatokat, akik egyéb okok miatt nem tudtak kilátogatni a rendezvényre. Az online irány sikerét mutatja, hogy a rendezvény honlapjának látogatottsága minden eddigi rekordot megdöntött.

Az őszi börze ismét főként a pályakezdő, illetve a diplomás, tapasztalt szakemberek, valamint az őket kereső munkaadók és képzést kínálók számára ígért találkozási lehetőséget. Az eseményen újfent a már diplomás, illetve a még a felsőoktatásban tanuló álláskeresők vettek részt.

A változatos kiállítói kínálatból a legtöbb állásajánlat a korábbi éveknek megfelelően ismét a mérnököknek, a műszaki, az informatikai és a gazdaságipénzügyi végzettségű látogatóknak jutott, de találhattak lehetőséget a bölcsészettudományi és a természettudományi diplomával rendelkező érdeklődők is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!