Gazdaság

2016.07.24. 18:59

Kárbejelentés szerdáig!

A július 12-ei vihar- és jégkár miatt az agrár-kárenyhítési rendszerben tag gazdáknak 15 napon belül, azaz július 27., szerda éjfélig lehet érvényesen bejelentést tenniük az elektronikus kárbejelentő (EK) felületen, tudtuk meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Megyei Szervezetétől.

Vas Népe-információ

A káreseményt, annak mértékét, és az emiatt bekövetkezett hozamérték-csökkenést külön kérelemre az agrárkár-megállapító szerv igazolja. Akinek vis maior igazolásra van szüksége - mert például integrátori szerződéses vállalását nem tudja teljesíteni -, annak a www.nebih.gov.hu-n közzétett vagy azonos adattartalmú kérelmet kell benyújtania a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály címére.

Ha a gazdálkodó a támogatások miatti kötelezettségvállalását nem tudja teljesíteni - így például a szemes fehérjetakarmány-növény termesztési támogatásának minimális hozamelőírását - a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak külön vis major bejelentés is szükségessé válik. Ezt is elektronikus úton, az EK felületéről indulva, a W0123 nyomtatványon lehet megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!