Gazdaság

2016.09.12. 15:41

Karórát a tojás mellé! - Az időjárástól függ a sárvári piac forgalma

Jó időben jó forgalomra , rossz időben kevésbé jóra számítanak a sárváriak a helyi piacon. Az őstermelők látványosan kevesebben vannak, sok a ruha és a műszaki aprócikk.

Turbók Attila

- Ha jó időnk van, akkor nincs nagyon okom panaszkodni, de rossz időben bizony a kedvünk sem rózsás – jelentette ki a sárvári piacon Héma Kálmán helyi őstermelő. Az idős férfi úgy véli, változott a vásárlói szokás, egy kis forgalomnövekedés már a sárvári piacon is érzékelhető.

Fotó: Turbók Attila

-  Korábban eljártam más településekre is, mostanában jobbára csak a hétfői, sárvári piacra hozom ki a portékámat – mondta a férfi. A placcán látható zöldséget, virágokat otthon maga termeli, egy részük a család asztalára kerül, amit nem esznek meg, azt adja el. Érdekességképpen angyaltrombitáját ajánlgatta a vevőknek.

Szomszédjában Adorján Lajos árul házi tojást. – Ennyiért egész Európában nem kapni tojást – jegyezte meg viccesen egyik vevőjének, és talán igaza is van. Ahogy  elmesélte, reggel fél kilenckor ért ki, de 20 perc múlva alig volt a kihozott tojásból. – Otthon 350 tyúk alól szedem ki a tojásokat, itt, Sárváron el is adom az összeset – mondta.

Egy szomszéd standon szebbnél szebb zöldséget látni, ám vevő csak néhány kószál a bejárat mellett álló stand felé.

Az idő a sárvári piacon is megy, ezt éppen egy eladó jegyezte meg több száz karóra mögül. Az órák mellett nagyon sok műszaki aprócikket kínálnak a földre terített fóliákról, és az őstermelőknél nagyságrendekkel többen vannak a ruházati árusok is.

Elmondható: a hétfői sárvári piacon nem volt tömeg, még a ruházati árusok sorai is egészen foghíjasok voltak. Nyolc óra után pedig már több volt az elmenő autó, mint az érkező, utóbbiak között több alkalommal lehetett bécsi, felsőpulyai rendszámokat is látni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!