Közel az ügyfelekhez – MFB Pont nyílt tegnap az OTP Bank Fő téri fiókjában

2017. augusztus 03., 06:00
Szombathely - A cél az, hogy Magyarország még sikeresebb legyen az európai uniós források lehívásában és elköltésében. Erre nyújt garanciát az MFB Pontok hálózata. Az OTP Bank Fő téri fiókjában nyílt tegnap MFB pont.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 1
G->reklam_mentes: 0

A 2014-2020-as uniós ciklusban elérhető, visszatérítendő európai uniós források kihelyezésére jött létre az MFB Pontok hálózata – mintegy 750 milliárd forintos pénzügyi eszköz hatékony és gyors felhasználását segítik: közbeszerzésen nyertes hitelintézetek közreműködésével helyeznek ki forrásokat.

A Magyar Fejlesztési Bank az OTP Bankkal együttműködve, annak fiókhálózatában hozott létre MFB Pontokat. A vállalkozások egyszerű ügyintézését segítik ezzel: gyorsan és helyben juthatnak hozzá a cégek a fejlődésükhöz szükséges anyagi forrásokhoz. A közelmúltig 442 ilyen pont létezett, hétfőtől 126 új MFB Pont működik országszerte és év végéig további 74 pontot nyitnak meg, ezzel összesen 642 pontból álló hálózat gondoskodik majd az EU-s, valamint a támogatással kombinált hitelek közvetítéséről, tájékoztatott Iváncsics István, az OTP Bank Nyrt. Észak-dunántúli Régiójának ügyvezető igazgatóhelyettese a bank szombathelyi, Fő téri fiókjában található MFB Pont ünnepélyes megnyitóján tegnap.

 

A vállalkozások a „sima" és a kombinált hitelkonstrukciókhoz, a lakosság pedig az energiahatékonysági pályázatokon elnyert forrásokhoz juthat hozzá a közvetítői bankfiókokban elhelyezett pontokon keresztül, mondta Iváncsics István és hozzátette: az OTP Banknak fontos, hogy az aktuálisan a piacon fellelhető konstrukciók rendelkezésre álljanak a hálózatukon keresztül. 163 pont nyitását tervezi az országban az OTP Bank; ezekből 36 csatlakozik az Észak-dunántúli Régióhoz, összesen hét lesz Vas megyében. A bankfiókok nagyságától függően hét 1-es számú pont lesz a régióban – a megyeszékhelyeken kívül Dunaújvárosban és Sopronban. Vasban 1-es számú pont a megyeszékhely Fő téri fiókja. Vannak még MFB Pontok sárvári, celldömölki, körmendi, szentgotthárdi, vasvári és kőszegi fiókjaikban is. Az uniós forrásokat minél gyorsabban, hatékonyabban és szélesebb körben kell eljuttatni a gazdaság szereplőinek, legyenek ezek vállalkozások, vagy a lakosság, ebben határozta meg a Magyar Fejlesztési Bank feladatát és küldetését Tárnok László, az MFB szenior szakmai támogatója. Felhívta a figyelmet arra: feladatuk volt az is, hogy földrajzilag minél közelebb kerüljenek az ügyfelekhez, ezért hozták létre az MFB Pontok hálózatát. Öt fő fejlesztési cél van ebben az időszakban, amelyek mellett 16 terméket, pénzügyi eszközt alakítottak ki, amelyeket az ügyfelek igénybe vehetnek. Az OTP szakmaisága, kapcsolati rendszere a siker záloga lesz, mondta Tárnok László. Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Őri Alíz, a nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatója és Piri József, a Kereskedelmi és Iparkamara megyei alelnöke is. (x)

2017. augusztus 03., 06:00

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...