Gazdaság

2017.01.13. 10:28

Kozmetikusokat tavasszal, taxisokat a nyár végén ellenőriznek Vas megyében

Elkészült és nyilvános a Vas megyei kormányhivatal egyéni vállalkozókra vonatkozó hatósági ellenőrzési terve a 2017-es évre. Havonta négy-hat Vas megyei vállalkozó számíthat ellenőrzésre.

Bakos Ágnes

Tevékenységi körönként két-három egyéni vállalkozót vizsgál a Vas Megyei Kormányhivatal idén. Elsősorban a szakképesítéseket és az engedélyeket ellenőrzik. Két-két vizsgálandó tevékenységi kört jelöltek meg minden hónapra, vagyis négy-hat vállalkozó számíthat kérdezésre havonta. A munkára a Szombathelyi Járási Hivatal Kormányablak osztályáról jelöltek ki két ellenőrt – derül ki a Vas Megyei Kormányhivatal hirdetményéből.

Az év első heteiben vendéglátó-ipari, szálláshelyet szolgáltató és élelmiszeriparban tevékenykedő egyéni vállalkozókat ellenőriznek. Az utolsó téli hónapban majd az oktatási és egészségügyi szolgáltatást végzők lesznek soron Vas megyében.

Márciusban a gyártás és az építőipar, áprilisban az építőipar és a szépségápolás kerül fókuszba – pontosabban az ezekben a tevékenységekben dolgozó vállalkozók.

Májusban a szépségápolás mellett a kereskedelmi tevékenységet végző egyéni vállalkozók közül ellenőriznek kettőt-hármat. A nyár elején élelmiszeripari és oktatási szolgáltatásokat végzők számítsanak vizsgálatra. Júliusban a személybiztonsági, és a nem bolti ügynöki tevékenységben dolgozó vállalkozók közül választják ki az ellenőrizendőket.

Augusztusban a személy- és teherszállításban, valamint a szálláshely szolgáltatásban tevékenykedőket ellenőrzik. Szeptemberben majd a szociális gyermekjóléti szolgáltatást és egészségügyi szolgáltatást nyújtó vállalkozók kerülnek a vizsgálatok fókuszába. Októberben az egyéni vállalkozó kereskedőket vizsgálják, valamint a szüneteltetett vállalkozásokat ellenőrzik. Az év utolsó két hónapjában a biztosítási ügynöki tevékenységben dolgozók és a pénzügyi közvetítéssel foglalkozó vállalkozók kapnak ellenőrzést Vas megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!