Gazdaság

2016.05.02. 11:12

Már nem lesz 320 forint alatt benzin Vas megyében – Megint áremelést hoz a szerda

Sorban az ötödik áremelés jön a hazai benzinkutaknál. Szerdán három forinttal drágul a benzin és négy forinttal emelkedik a dízel ára, literenként.

Bakos Ágnes

A hét közepétől 337 forintért adnak egy liter benzint, országos átlagban – a háromforintos áremelés után. A dízel országos átlagára a négyforintos áremelés után 328 forintra emelkedik.

illusztráció: Szendi Péter

A holtankoljak.hu adatbázisa szerint most 319 forint a legolcsóbb benzin Vas megyében, Celldömölkön. 322 forint lehet, ha egy az egyben lecsapódik a nagykereskedelmi áremelés. A legdrágább benzint Vas megyén belül Szombathelyen tankolhatják az autósok: 349 forint, szerdától 352 forint lehet.

Dízelt 306 forintért is adnak a megyében: egy sárvári a legolcsóbb töltőállomás. Szerdától 310 forint lehet a legolcsóbb vasi gázolaj. A legdrágábban továbbra is Szentgotthárdon mérik a dízelt: 354 forint egy liter, ehhez jön majd a négyforintos áremelés szerdán.

A szakértők szerint a hazai áremelés hátterében a Brent típusú olaj hordónkénti árának emelkedése áll. A múlt héten átlagosan egy dollárral nőtt a Brent spot kőolaj hordónkénti ára, ez 2,1 százalékos áremelkedés – ezt tapasztalhatják meg a vasi autósok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!