Gazdaság

2016.05.23. 13:15

Megint áremelés a kutaknál! 330 forint alatt már nem adnak benzint Vas megyében

A pénteki kilenc-kilenc forintos drágítás után újabb áremelés következik: szerdán hat forinttal drágul a benzin és öt forinttal lesz drágább a gázolaj.

Bakos Ágnes

Most 325 forint a legolcsóbb benzin Vas megyében, egy celldömölki kútnál mérik ennyiért a 95-öst, de csak szerdáig. Akkor hat forinttal drágul a benzin. Ha egy az egyben realizálódik a kiskereskedelemben a nagykereskedelmi áremelés, akkor országos átlagban 346 forint lesz egy liter benzin. A legolcsóbb vasi 95-ös 331 forint lesz, a legdrágább 361 forint. Ez utóbbit Szombathelyen tankolhatják az autósok.

Illusztráció: Szendi Péter

A dízel ára öt forinttal emelkedik szerdán, vagyis országos átlagban 340 forint lesz egy liter gázolaj. Vas megye kútjai közül az egyik szombathelyi töltőállomásnál a legolcsóbb a dízel: 310 forint most, és várhatóan 315 forint lesz szerdától. A legdrágább egy szentgotthárdi töltőállomás, ahol az áremelés előtt 365, utána, várhatóan 370 forintért adnak egy liter gázolajat.

Szakértők egyébként számítottak a szerdai drágításra, de csak kettő-négy forintos áremelést valószínűsítettek a múlt heti olajár-mozgás, valamint a forint-dollár árfolyam alakulása alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!