Gazdaság

2017.04.19. 05:40

Mi is tehetünk annak érdekében, hogy minél hamarabb állást találjunk! (x)

Napjainkban a vállalatok szívesen válogatnak az állásra jelentkezők közül. Sokan azt képzelhetik, hogy az önéletrajz megírása egyszerű folyamat.

Pedig egy jó önéletrajz elkészítése egyáltalán nem egyszerű, viszont ha beadunk egy szinte kiváló dokumentumot, azzal már felhívhatjuk magunkra a figyelmet akár az állásinterjú során is. Amikor egy álláshirdetésre bukkanunk, nagyon alaposan olvassuk át a tartalmát, hiszen csak így tudhatjuk meg, milyen munkaerőre van szüksége egy vállalatnak.

A legtöbb esetben fizikai, vagy szellemi munkára keresnek embereket. Egyes cégek akár még motivációs levelet is kérhetnek tőlünk. Ilyenkor nem ajánlatos kétségbeesni, hanem meg kell írni ezt a fajta dokumentumot is. Amennyiben nem vagyunk teljesen biztosak a motivációs levél, vagy az önéletrajz elkészítésében, nincs probléma, mert a helyes megírásukra találhatunk mintát az interneten.

Továbbá még közvetlen környezetünk is a segítségünkre lehet, legyen szó akár családtagjainkról, barátainkról, vagy ismerőseinkről. Munkakeresésnél fogadjunk el minden létező támpontot, még akkor is, ha az külső segítségnek számít. Napjainkban érdemes a területileg illetékes Munkaügyi Hivatalokkal együttműködni, mert így akár hamarabb lelhetünk munkára. Ehhez nem kell mást tennünk, mint ellátogatni a Központba, magunkkal vinni okmányainkat, valamint végzettségünket igazoló dokumentumunkat, papírjainkat, és beregisztrálni a rendszerbe, mint aktív álláskereső.

Ez nem nekünk kell megtenni, hanem az ott dolgozók segítenek nekünk mindenben. Az ügyintézők az állást keresők segítségére lehetnek, és minden esetlegesen felmerülő kérdésre választ adhatnak. Ajánlatos még megadni e-mail címünket is, mert ha adódik egy lehetőség, akkor a Munkaügyi Központ elküldi a részleteket elektronikus postaládánkba, így onnan már csak rajtunk múlik, hogy élünk-e a lehetőséggel, avagy sem.

A Hivatal szokott szervezni különböző kurzusokat, amelyeken részt lehet venni. A foglalkozások keretében meg lehet tanulni akár egy önéletrajzot helyesen elkészíteni, vagy motivációs levelet írni. A legismertebb önéletrajzi forma az Europass, amelyet a legtöbb vállalat ismer. A Központ karrier tanácsadást is szokott rendezni, amelyen a résztvevők könnyebben felismerhetik erősségeiket, gyengeségeiket, valamint könnyebben rábukkanhatnak arra a szakmára, amely mindig is érdekelte őket.

Azonban mindezek mellett mi is tehetünk annak érdekében, hogy akár viszonylag rövid időn belül állásra leljünk. Az interneten található álláslehetőségeket érdemes áttekinteni, ugyanis számos álláslehetőség közül lehet válogatni. A vállalatok kereshetnek akár áruterítői gépkocsivezető pozícióba embereket. A munkáltató elvárásai közé tartozhat: A munkavállaló rendelkezzen kitűnő tájékozódási képességgel, valamint az alkalmazott legyen türelmes és udvarias, valamint adjon a külsejére, és legyen ápolt.

Amit a vállalatok nyújthatnak a munkavállalónak: Kiemelt bérezést, stabil, megbízható munkáltatót, hosszú távú munkalehetőséget, valamint lendületes, fiatalos csapatban történő munkavégzést. A dolgozás történhet rész, vagy teljes munkaidőben. A részmunkaidő általában 3-4 óra munkát jelent, míg ezzel szemben a teljes munkaidő napi 8 órát foglal magába. A pozíció betöltéséhez elég a középiskolai végzettség is.

A vállalatok kereshetnek még tehergépkocsi-vezetőt, vagy kamionsofőrt is.

A vállalat elvárásai lehetnek például a következők: Az állást megpályázó rendelkezzen B kategóriás jogosítvánnyal, legyen szakmai tapasztalata, fontos a megbízhatóság, a mobilitás, az önálló munkavégzés, az erős fizikum is. Még több munkalehetőség megtekinthető a honlap facebook és twitter oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!