Gazdaság

2017.01.17. 19:36

Milliókból fejleszthetnek - Tíz Észak-Vas megyei település nyert pályázatot

Megyei körkép - Számos település kapott fejlesztési támogatást Ágh Péter körzetében, a forrásokból izgalmas beruházások valósulhatnak meg.

Cseszkó Tamás

A múlt év végén is több pozitív döntés született Ágh Péter választókerületét érintően. - Decemberben adtuk át az adósságkonszolidációból kimaradt településeknek a bizonyságlevelet. Ez tanúsítja, hogy komoly fejlesztési forráshoz jutottak Büktől Répcelakig, Gencsapátitól Vépig. Ennek keretében 57 település csaknem 1,4 milliárd forint értékben kapott kormányzati támogatást - mondta el a képviselő. Az év második felében született döntés arról is, hogy az ország vezetése az önkormányzatok biztonságos működéséhez járul hozzá, az akkori döntés érintette egyebek között Celldömölköt. Az év végén még egy utolsó körben sikerült támogatást szerezni több helyi kisebb és nagyobb elképzelés megvalósításához.

Ágh Péter reményei szerint a most biztosított több 100 millió forintnyi támogatás is hozzájárul ahhoz, hogy a falvak és városok ismét tegyenek egy lépést a céljaik elérése felé. A döntés alapján Mesterháza 1 millió forintot nyert el fűnyíró traktor és fűkasza vásárlására, Szergény szintén 1 millió forintból alakíthat ki 56-os emlékművet. Hegyfalura is érkezik forrás: 3 millió forintot nyertek a temetőhöz vezető járdaszakasz felújítására. A söpteiek is örülhetnek, 4 millió forint plusztámogatást kaptak az önkormányzati épület felújításának befejezésére.

Bartók Tibor, Hegyfalu polgármestere is örül a jó hírnek: a település 3 millió forintot nyert belterületi utak felújítására  Fotó: Archív

Autóbuszmegállót újítanak fel és játszóteret építenek Vámoscsaládon 6 millió forint értékben. Horvátzsidányban 10 milliós belterületi útfelújítás lesz. Jelentős fejlesztések várhatók Vasszilvágyon is 15 millió forintból. Nem maradhatnak ki a városok sem a sorból: Kőszegen 100 milliós támogatás járul hozzá a tűzoltóság ügyének rendezéséhez. A sárvári önkormányzat 60 millió forintot nyert a sportcsarnok engedélyes terveinek költségére. Mint ismeretes, a kormány tavaly év végén döntött úgy, hogy 2 milliárd forintot biztosít a városnak egy multifunkcionális sport- és kulturális központ építésére. Csepregen 150 millió forintból folytatódhat a nagyszabású útfel-újítási program.

Ágh Péter hangsúlyozta: van még feladat bőven a körzetben. A képviselő bízik abban, hogy hamarosan számos jó hír érkezhet a térségbe az uniós forrásokat érintően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!