Gazdaság

2016.08.03. 12:37

Milyen gyakran járnak a vasiak étterembe?

Megyei körkép - A KSH legfrissebb jelentése szerint sorra zárnak be az éttermek az országban, így Vas megyében is.

Elek Szilveszter

Ennek két főbb oka lehet: az egyik, hogy elfogytak a turisták a megyéből, illetve az utóbbi időben drasztikusan megváltoztak az emberek fogyasztási szokásai.  Kimentünk az utcára és megkérdeztük, hogy a vasiak milyen gyakran járnak étterembe.

Mersich Mónika (27, gyermekét nevelő anya)

A férjem a munkája végett naponta ebédel étteremben, de a családdal nem szoktunk vendéglátóhelyre menni. Ennek az oka, hogy van két kisgyermekünk: egy kilencéves és egy kilenc hónapos. A pici nagyon aktív, így nem visszük el ilyen helyekre. Az egyébként meglep, hogy ilyen kevesen járnak vendéglőbe, ugyanis azokon a helyeken, amelyeket én ismerek, teljesen elfogadhatóak az árak.

Madarász József (31, operátor)

Három műszakban dolgozom, így csak nagyon ritkán, átlagban évente egyszer tudok időt szakítani arra, hogy étteremben ebédeljek. Akkor viszont nem spórolok, kizárólag a kedvenceimet rendelem, ugyanis nagyon válogatós vagyok. Arról már hallottam, hogy manapság a menüztetés a divat, úgy gondolom, ez azért lehet, mert manapság mindenki siet, szinte senkinek sincs ideje kikapcsolódni.

Baráth Péter (33, csirkegondozó)

A családommal elvétve ugyan, de szoktunk étterembe járni. Ha megyünk, annak két oka van: vagy valamilyen jeles alkalmat koronázunk meg így, vagy csupán szeretnénk megkönnyíteni azzal a hétköznapjainkat, hogy nem otthon főzünk, hanem elmegyünk egy vendéglátóhelyre. Ott általában olyan ételeket szoktunk fogyasztani, amelyek különlegesebbek és emiatt otthon ritkán kerülnek asztalra.

Kapcsolódó cikk:

Veszélyben a vasi vendéglátósok?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!