Gazdaság

2017.08.08. 17:25

Minőségi képzést akar nyújtani az ELTE

BUDAPEST, SZOMBATHELY - Minőségi gazdaságtudományi képzést kíván nyújtani hallgatóinak az ELTE, és ehhez az ország legkiválóbb oktatóit igyekszik összegyűjteni.

Tóth Kata

A júniusban meghirdetett oktatói pályázatokra több intézményből számos jelentkezés érkezett - közölte az ELTE múlt héten az MTI-vel. A felsőoktatási intézmény a közleményben arra reagált, hogy a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karát mintegy negyven oktató elhagyja, és sokan az ELTE-n folytatnák. Kiemelték: az ELTE évtizedes törekvése a gazdálkodástudományi terület oktatási-kutatási megerősítése, ez régóta szerepel az intézményfejlesztési tervben is. Az egyetem mindezt a fenntartó minisztérium egyetértésével és támogatásával teszi. Rámutattak arra: a közgazdaság-tudományi képzés alapjai eddig is adottak voltak az ELTE-n, ahol jelenleg is működik a magas színvonalú alkalmazott közgazdaságtan, valamint a biztosítási és pénzügyi matematika oktatása. A gazdasági képzéshez szükséges olyan háttértantárgyak tanításában, mint a kommunikáció, jog, pszichológia, matematika, informatika, az egyetem eddig is az ország első számú oktatási intézménye volt - írták. Kitértek arra is, hogy ezzel a törzsanyaggal már rendelkező képzéseket szeretné az ELTE most kiegészíteni a minőségi gazdaságtudományi oktatáshoz szükséges szakmai tárgyakkal, és ehhez az ország legkiválóbb oktatóit igyekeznek összegyűjteni. Az ELTE eltökélt abban, hogy gazdaságtudományi intézete (GTI) az indulás pillanatától kezdve az ország legszínvonalasabb képzését nyújtsa. Ugyancsak szeretné megerősíteni a szombathelyi kampuszán már meglévő gazdaságtudományi képzést. E folyamat részeként június 1-jével az ELTE megalakította a karoktól független, rektori irányítású gazdaságtudományi intézetet, és megkezdte a személyi állomány kialakítását is.

Szervezeti és személyzeti fejlesztések is napirenden vannak, mondja dr. Varga Imre egyetemi docens, oktató Fotó: Unger Tamás

Dr. Varga Imre egyetemi docens, oktató a szombathelyi képzéssel kapcsolatban elmondta: nagyon jól teljesített a felvételi eljárásban a gazdaságtudományi terület, közel száz hallgatót iskoláztak be, ami 40-50 százalékos növekedést jelent a közelmúlthoz képest; valamint azt is, hogy itt is napirenden vannak a szervezeti és személyzeti fejlesztések. Hangsúlyozta: a régióban piacvezető szerepre törekednek a közgazdászképzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!