Gazdaság

2017.03.28. 18:57

Módosítják a kamarai törvényt

Körkép - Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága - a képviselők többségi szavazatával egy tartózkodás mellett - tárgysorozatba vette az agrárkamarai törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Turbók Attila

A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló törvény módosítására Jakab István (Fidesz) és Győrffy Balázs (Fidesz) hon-atyák tettek indítványt. Mint Jakab István mondta: azért nyújtották be az indítványt, mert a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) informatikai rendszere alkalmassá vált arra, hogy a különböző közhiteles adatbázisokból a kamarai tagokra vonatkozó adatokat vegyen át. Így teljes körűvé válhat a NAK tagi nyilvántartása.

Ezzel a tagok részére nyújtható szolgáltatások köre is bővül, az ügyintézés gyorsabbá, rugalmasabbá válik. Mindennek alapján szükségessé vált a tagnyilvántartás szabályainak törvényi rendezése, az adatkezelési szabályok lefektetése. A javaslat több rendelkezése a földbizottsági feladatok szabályozását tartalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!