Gazdaság

2013.10.18. 16:05

Együttműködési megállapodást kötöttek a natúrparkok jövőjéért

Együttműködési megállapodást írt alá Kőszegen négy partner, hogy szorosabbra fűzze az együttműködést és elkészítsék a magyar natúrparki koncepciót.

Farkas Eszter

Balról: dr. Medgyasszay László, Básthy Béla, dr. Rácz András, és dr. Mezőszentgyörgyi Dávid írták alá a megállapodást (Fotó: Ohr Tibor)

Pénteken egy együttműködési megállapodást írt alá dr. Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet – és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára, dr. Medgyasszay László, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke, dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatója, valamint Básthy Béla, a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke. A dokumentumot Kőszegen a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban írták alá.

A cél az, hogy a partnerek szorosabbra fűzzék az együttműködést, elkészítsék a magyar natúrparki koncepciót, egyeztessék a magyarországi működés feltételeit és pontos megfogalmazását, valamint fejlesszék a magyar natúrparkokat. A koncepció pontosítja a natúrpark fogalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!