Gazdaság

2015.08.10. 10:41

Ne tankoljon szerdáig – hol lesz a legolcsóbb a benzin Vasban?

Sorozatban nyolcadszor csökkennek az üzemanyagárak. Szerdától öt forinttal lesz olcsóbb a benzin és kettő forinttal mérsékli a dízel árát a Mol.

Bakos Ágnes

A benzin ára 367-368 forintra csökken, a gázolaj ára 351-352 forint lesz szerdától – literenként, országos átlagban, a távirati iroda és a holtankoljak.hu adatbázisa szerint.

Szombathelyen már az öt forintos csökkentés előtt is tankolhatunk 370 forintnál olcsóbban benzint: 369 forint a legolcsóbb szombathelyi töltőállomásnál. A legdrágább 95-ös a városban 376 forint.

Dízelt 345 és 358 forintért is vásárolhatunk Szombathelyen – szerdáig, a két forintos árcsökkentésig.

A múlt héten átlagban tíz százalékkal csökkent a benzin ára a mediterrán piacon, a gázolajé három százalékkal lett olcsóbb – ez áll az ármérséklés hátterében, annak ellenére, hogy a forint gyengült, heti átlagban egy százalékot a dollárhoz viszonyítva. Egyébként az amerikai kőolajfúrások száma a múlt héten hattal emelkedett – ez további áresést jelezhet a következő hetekre.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!