Gazdaság

2016.04.18. 12:21

Nem érdemes várni: tankoljon szerdáig!

Négy forinttal drágul a benzin és hat forinttal emelkedik a dízel ára szerdán. Vas megyében(megint) nem lesz háromszáz alatt gázolaj.

Bakos Ágnes

Országos átlagban 332 forintra emelkedik a benzin ára szerdán, hiszen négy forintot emel a 95-ös árán a Mol. Vas megyében 318 és 347 forintra nő a benzin ára – a legolcsóbb és a legdrágább kutakat nézve. A legalacsonyabb áron Kámnál, a legdrágábban Szombathelyen tankolhatnak az autósok Vas megyén belül, a holtankoljak.hu adatbázisa szerint.

Szerdától 312-ről 318 forintra emelkedik a gázolaj ára, literenként, országos átlagban. Vas megyén belül ez azt jelenti, hogy megint nem lesz háromszáz forint alatt gázolaj, hiszen most, az áremelés előtt a legolcsóbb dízelből 294 forint egy liter. Sárváron adják ennyiért. A legdrágább vasi gázolaj ára már most is közelebb van a 350 forinthoz, mint a háromszázhoz: 342 forint egy liter, a szerdai áremelés előtt Szentgotthárdon.

Csak részben meglepő a jelentős drágítás: a szakértők a múlt heti deviza- és olajár-mozgások alapján arra számítottak, hogy a benzin árán nem változtat a Mol szerdán, a dízelnél látható volt a jelentős, hatforintos emelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!