Gazdaság

2014.07.16. 15:09

Népszerű a területi képviselői munka az álláskeresők körében

Szombathely – Júniusban a legtöbb álláskereső területi képviselő akart lenni Vas megyében – derül ki nemrég elvégzett egy országos felmérésből.

Peltzer Géza

A Profession.hu jelentéséből kiderül, hogy nemcsak a hirdető cégek és a feladott álláshirdetések, hanem a regisztrált álláskeresők száma is nőtt a tavalyi adatokhoz képest. Az oldal online rendszerébe 36 százalékkal több új pozíció került, az álláskeresők pedig 44 százalékkal több hirdető állásajánlatai között böngészhetnek. Veszprém és Zala megye mellett Vas megyében jelentkeztek a legtöbben területi képviselőnek. A KSH júniusi adatai szerint hazánkban a munkanélküliek száma egy év alatt 104 ezer fővel csökkent, új munkahelyet mégis sokan keresnek online: a Profession.hu online rendszerébe 18 százalékkal több felhasználó regisztrált a második negyedévben. Az álláskeresők mellett a cégek is aktívak: 44 százalékkal több hirdető állásajánlatai közül válogathattunk.

A cégek az első negyedévhez hasonlóan az elmúlt három hónapban is leginkább könyvelőket, fejlesztőket, mérnököket és ügyfélszolgálati munkatársakat kerestek, míg az álláskeresők elsősorban eladói, területi képviselő pozíciókra, valamint diákmunkára küldték be önéletrajzukat. A legtöbb hirdetésnél továbbra is elvárás az egyetemi és főiskolai végzettség, valamint az angol nyelv ismerete – a legtöbb jelentkezés ugyanakkor azokra az állásokra érkezik, melyeknél nincs elvárt nyelvtudás. Az előző évek tapasztalataival megegyezően továbbra is adminisztrátori vagy asszisztensi állást nehezebb találni. Az ilyen hirdetésekre ugyanis az átlagosnál sokkal több, mint 40 pályázó jelentkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!