Gazdaság

2017.04.18. 08:35

Nevük márka a piacon

Az erős munkáltatói márka versenyelőnyt jelent az álláspiacon és vonzza a tehetséges munkavállalókat. A márkaépítés hosszú távon megtérülő folyamat, és a jelen munkaerőpiaci helyzetben elengedhetetlen, különösen régiónkban.

Vas Népe

Az iQort nemrég díjazták példaértékű munkáltatói szerepvállalásáért; a Delphinél már tavaly komplex gondoskodásprogram indult.

Ezüst minősítést szerzett a legismertebb hazai nagyvállalatok között az iQor. A versenyben azokat a hazai kkv-ket és nagyvállalatokat díjazták, amelyek kiemelkedő erőfeszítéseket tettek azért, hogy munkahelyeink minél örömtelibbek, egészségesebbek, igényesebbek és jövedelemtermelőbbek legyenek.

A nagyvállalatok erre vonatkozó kezdeményezéseit, kampányait, kommunikációját vizsgálva kapták a díjat, amellyel együtt jár, hogy egy évig használhatják a "Kiemelkedően vonzó és felelősségteljes munkáltató" megnevezést és logót.

Díjat kapott az iQor: egy évig használhatja a "Kiemelkedően vonzó és felelősségteljes munkáltató" megnevezést és logót kommunikációjában

A munkáltatói márkaépítés szüksége már 2014-ben felmerült, amikor a szombathelyi gyár a Jabil Aftermarket Services részlegének felvásárlásával az iQor tulajdonába került.

A tulajdonosváltást követően húsba maró kihívásokkal kellett a cégnek szembenéznie: a névváltással mintha egy ismeretlen, új cég jelent volna meg a munkaerőpiacon - mindez Vas megyében, amelyet hatványozottan sújt a munkaerőpiaci válság. Ebből a helyzetből merítve kellett építkezni, stratégiát készíteni és azt megvalósítani - nyilatkozta dr. Grünwald Imre, a cég személyügyi igazgatója. Hozzátette: "Az elismerés megerősített bennünket és további motivációt jelent, hogy folytassuk ezt a tevékenységet. Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy a munka, amelyet elkötelezetten végeztünk, értéket képvisel a szakma számára is. Olyannyira, hogy az iQornál ismertebb, régebb óta létező szervezeti kultúrával rendelkező vállalatoknál kaptunk kedvezőbb értékelést."

Kopfensteiner Eszter, a Delphi Hungary Kft. HR-vezetője szerint a munkaadói márka kialakítása a mostani munkaerőpiaci helyzetben elengedhetetlen, különösen a mi régiónkban. A Delphi egy folyamatosan fejlődő, innovatív vállalat, ezt közvetítik a pályázóik felé. Gyárai elkötelezettek a tisztaság, biztonság és hatékony munkavégzés mellett, és kihívással teli karrierlehetőséget biztosítanak a munkatársaknak.

A szombathelyi gyáregységben folyamatban van az aktív biztonságtechnikai termékek gyártásának bevezetése, ami a jövő autóinak kulcstechnológiája. Büszkék rá, hogy ezt Európában náluk vezetik be, és ennek részesei lehetnek ők és a jövőbeli munkatársaik is.

A Delphi egy folyamatosan fejlődő, innovatív vállalat, ezt közvetítik a pályázóik felé. Tavaly komplex munkavállalói gondoskodásprogramot indítottak

Szombathelyen a tavalyi évben egy különleges programot indítottak a munkatársaik részére: az ÉN+TE+MI=Delphi komplex munkavállalói gondoskodásprogramot. Ez négy területet fogott át: munkavállalói büszkeség, biztonság, egészség és társadalmi felelősségvállalás. Ezeket a programokat idén is folytatják, különösen a munkatársaik elismerésére fókuszálva. Idén elindítottak egy munkavállalói segítő programot is. Ennek lényege, hogy dolgozóik és a családtagjaik a nap 24 órájában telefonos vagy online segítséget kaphatnak a munkahelyi, jogi, pénzügyi személyes problémáik megoldásában, és személyesen is konzultálhatnak az adott téma szakértőivel. Fontos számukra a munkatársak egészsége, ezért különböző egészségmegőrző programokat szerveztek, például szűrőkamiont, szakorvosi szűréseket, vagy egészséges életmóddal kapcsolatos programokat. Hangsúlyt fektetnek a munkahelyi vagy munkahelyen kívül sikereket elérő munkatársaik elismerésére, és programokkal hangsúlyozzák cégük első számú prioritását, a munkahelyi biztonságot.

Az a tapasztalatuk, hogy a munkahelyet keresők többnyire a következő szempontok alapján döntenek: szakmai fejlődési lehetőség, a munkahely stabilitása, mennyire ismert az adott munkáltató, és természetesen a juttatási csomag.

A dolgozók megtartásával komolyan foglalkoznak: az év során számos dolgozói programot szerveznek, például családi napot, Mikulás-ünnepséget és egy nagyszabású évzáró karácsonyi partit. Ezenkívül komoly bónusz- és juttatási rendszerük van, a tavalyi évben pedig felépítettek egy dolgozói kedvezményrendszert, amiben a munkatársak a belépőkártyájuk felmutatásával több mint 15 szolgáltatónál kaphatnak kedvezményt.

Vas Népe Állásbörze április 19-én - Tudjon meg többet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!