Gazdaság

2017.02.23. 10:43

New Silver csavarkompresszor - Hallott már róla? (x)

A csavarkompresszor nem tartozik a leggyakrabban emlegetett háztartási berendezések közé, de a legtöbben már találkoztunk vele, mikor sűrített levegő használatára volt szükség. Egy kifejezetten gyakran alkalmazott berendezésről beszélhetünk, amire fontos szerep hárul a levegőztetésben, az autóiparban, a legkülönfélébb műszaki területeken és gyártási folyamatokban, de még a kozmetikai iparban is.

A btkkft.hu szakemberei szerint a csavarkompresszor használata egyáltalán nem szokatlan az otthoni barkácsolás során sem. Természetesen az ipari felhasználási területeken alkalmazott gépekhez ezek a kisteljesítményű csavarkompresszorok nem hasonlíthatók, de a működési elvük mégis ugyanaz; a sűrített levegő előállítását két egymással szemben elhelyezkedő ellentétel forgásirányú csavar végzi.

Innen ered a csavarkompresszor elnevezése is. Az otthoni és az ipari felhasználásra szánt csavarkompresszorok jelentős mértékben eltérnek mind felépítésükben, mind kapacitásukban. Természetesen az otthoni felhasználás során sokkal kisebb teljesítményű gépekre van szükség, ezt érdemes figyelembe venni akkor is, amikor egy ilyen berendezés vásárlását tervezzük. Ha kizárólag otthoni barkácsolásra szeretnénk használni a csavarkompresszort, az esetben bizonyos keretek között nyugodtan engedhetünk az árból is, és természetesen a minőségből is.

A legegyszerűbb feladatok elvégzéséhez nincs szükség a legmagasabb minőséget képviselő gépekre, egy szerényebb képességű is tökéletes szolgálatot tehet.

Érdemes óvakodnunk azonban a márkajelzéssel nem rendelkező gépektől. Ezekkel alapvetően három probléma van a szakemberek szerint.

A legfőbb gond maga a probléma gyökere, a rosszabb minőséget képviselő no name termékek szinte biztosan meghibásodnak a használat során, általában idejekorán. Ezekhez a márkajelzés nélküli gépekhez sokkal nehezebben tudunk pótalkatrészt vásárolni, sok esetben csak külföldi országokból tudjuk beszerezni. Harmadsorban pedig figyelembe kell venni, hogy a márkajelzés nélküli csavarkompresszorok értelemszerűen nem rendelkeznek magyarországi márkaszervizekkel.

Általánosságban azt is érdemes elmondani, illetve arra is érdemes felhívni a figyelmet, hogy az ipari felhasználásra tervezett eszközök és rendszerek esetében még nagyobb jelentőséggel bír a csavarkompresszor megbízhatósága. Ha egy teljes gyártási folyamat vagy más ipari működés leáll abból adódóan, hogy megbízhatatlan kompresszort választottunk, akkor bizonyosan rossz döntés volt. Meghibásodás sajnos a legminőségesebb termék esetében is előfordulhat, de ennek valószínűsége sokkal kisebb a megbízható gyártók kompresszorainak esetében.

A szakemberek bátran ajánlják a New Silver termékeit, amelyek már bizonyították a megbízhatóságukat az otthoni és az ipari körülmények közepette is. A gyártó legtöbb terméke elsősorban ipari felhasználásra készült, így a nagyobb kapacitású igényekre jelenthetnek kiváló választ.

A szakemberek rendszerint elmondják, mennyire fontos tisztában lennünk a csavarkompresszor működési elvével. Ez segíthet abban, hogy felismerjük a különböző meghibásodásokat és idejekorán be tudjunk avatkozni. Fontos tudni, hogy a túlhevülés ellen egy vékony filmréteg védi ezeket a berendezéseket. Előfordulhat, hogy ez a réteg elhasználódik és megkopik, ilyenkor azonnali szervizelésre van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!