Gazdaság

2016.08.25. 10:09

Olcsóbb már nem lesz: készülhet a lecsó

Szombathely - Háromszáz forint körül van a paradicsom, a hagyma és a paprika is, a tojásárakban továbbra is nagy a szórás. Olcsóbb már nem lesz a lecsó, itt az idő, akár eltenni is!

Bakos Ágnes

- Ritkán jövök Szombathelyre, most más miatt kellett jönnöm, akkor meg már útba ejtem a piacot. Főleg a tejtermékeket szeretem ilyen helyen megvásárolni - mondta Sebestyén Klára. A zöldséget és a gyümölcsöt is megnézte, azt veszi, ami nem terem meg otthon. - Az anyósoméknak van Káldon kiskertje, ami ott nem terem meg, azt inkább itt vesszük. Nem mintha nem bízna a kisebb-nagyobb áruházakban, de hallott már sok mindent egyes külföldi terményekről:

- Például olyan vegyszerrel kezelik azokat, amelyek itthon nem is engedélyezettek, szóval ez a biztos - mondta Klára a vásárcsarnok termelő-kereskedőiről. A választékban neki sem kellett csalódni. Bőven van például lecsónak való. Paradicsomot háromszázért adnak kilónként, a helyi, szabad földiért viszont 350 forintot kérnek.

A paprika mellett is a 299 forintos ártábla van, az már tölteni való minőség, olcsóbban is elcsíphet az ember lecsóba valót, ha a forgalmasabb napokon, pénteken vagy szombaton megy a vásárló a szombathelyi piacra. A vöröshagymáért ugyancsak háromszáz forintot kérnek kilónként, tojást húsz és 45 forint között adnak darabonként - tökéletes a lecsóba. Aki csípős paprikával szereti, az hazai termésűt nyolcvan forintért vehet bele, darabonként. Nem érdemes tovább várni, nem lesz már olcsóbb egyik lecsóalapanyag sem, aki eltenne télre nyári ízeket, az ne halogassa. Desszertnek van még magyar görögdinnye: 119 forintért kilónként. A mediterrán import szőlő nagyon szép, ötszáz forintért adják, de csemegeszőlőből talál már hazait, aki forgalmasabb napon válogat a piacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!