Gazdaság

2015.05.26. 17:33

Összeírás kezdődik

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mintavételes felmérést hajt végre az egyéni gazdaságok körében, amelyben feltérképezik, hogy mekkora a használatukban lévő földterület és a június 1-jei állatállomány.

Vas Népe

A felvétel célja, hogy aktuális képet adjon az agrártevékenységet végzők természeti erőforrásairól. Az összeírás május 23-án kezdődik és június 15-éig tart.

Vas megyében 20 településen – Balogunyom, Bucsu, Celldömölk, Csákánydoroszló, Felsőcsatár, Hegyfalu, Jákfa, Káld, Kenéz, Magyarlak, Megyehíd, Nagysimonyi, Narda, Pankasz, Rátót, Sótony, Szombathely, Táplánszentkereszt, Torony, Vép – lesz nem teljes körű a megfigyelés.

Az igazolvánnyal rendelkező számlálóbiztosok a kijelölt körzetekben házról házra járva keresik fel az adatszolgáltatókat, hogy személyes interjúk alapján töltsék ki a kérdőíveket. Azokon a településeken, ahol nem zajlik összeírás, összesen 74 kiemelt egyéni gazdaság megfigyelésére kerül sor. Ezek a gazdaságok önkitöltéssel teljesítik az adatszolgáltatást.

A valósághű adatszolgáltatás a statisztikai törvény alapján valamennyi gazdálkodó részéről kötelező. Az összeírók munkáját a KSH munkatársai az adatszolgáltatók körében szúrópróbaszerűen ellenőrzik. A felvett adatok kizárólag statisztikai célból, összesített formában jelennek meg. A KSH Győri Főosztály szombathelyi osztályának munkatársai arra kérik az összeírásban érintett gazdálkodókat, hogy pontos válasz-adásukkal segítsék az adatfelvétel sikeres végrehajtását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!