Gazdaság

2014.04.24. 12:51

Postán az "ajánlat"

Országosan több mint 325 ezren, a nyugat-dunántúli régióban több mint 28 ezren várhatják, hogy április 30-ig a postás házhoz hozza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevallási ajánlatát.

Peltzer Géza

Több mint 350 ezren – ebből több mint 30 ezren a régióból – bízták a NAV-ra személyijövedelemadó-bevallásuk elkészítését. A munkáltatói és kifizetői adatszolgáltatások és érvényes nyilatkozatok alapján végül csaknem 325 ezren feleltek meg a jogszabályban előírt feltételeknek. Országosan mintegy tízezren – akik rendelkeznek Ügyfélkapuval – elektronikusan, a többiek pedig tértivevényes levélben kapják majd meg április 30-ig a 1353E jelű egyszerűsített bevallást – tájékoztatta lapunkat az adóhatóság. A bevallás kézhezvétele után mindenkinek össze kell hasonlítania a bevalláson szereplő adatokat az igazolásain szereplő adatokkal. Aki nem talál eltérést, annak további teendője nincs, hiszen vissza sem kell küldeni a bevallást a NAV-nak. Aki módosítja a bevallás adatait, vagy – üres sorok esetén – kiegészíti azt, annak 2014. május 20-ig kell visszaküldenie egyszerűsített bevallását. A számításokat nem kell újra elvégezni, ezt megteszi a NAV, és ennek eredményéről június 20-ig értesíti az adózót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!