Gazdaság

2016.09.26. 19:01

Rendes havi ülésüket tartják csütörtökön a képviselők

Vasvár- Költségvetés, kulturális beszámoló és lakásbérlet is témát ad. Összesen húsz napirendi pontot tárgyalnak meg.

Bakos Ágnes

Módosítják a tavalyi költségvetést - ez lesz az első téma a testületi ülésen csütörtökön. Pontosabban az idén februárban a 2015-ös költségvetésről hozott rendelet módosítása lesz napirenden. Az idei év anyagi ügyei is témát adnak: az önkormányzat első féléves gazdálkodását vitatják meg.


Beszámolót hallgatnak meg a képviselők: a Vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ tevékenységéről. A folyó ügyek között jelölt első napirendi pont egy tervezett testvérvárosi kapcsolat, a második az elszármazottak hazahívása vasvári találkozóra.


Szennyvízügyet is megvitatnak: konzorciumi együttműködési megállapodást köt az önkormányzat Alsóújlakkal. Téma lesz csütörtökön a vasvári főiskolások és egyetemisták támogatása, ugyanis csatlakozhat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz a város. Három önkormányzati lakás bérlete is téma lesz, valamint egy Vérmező utcai telek értékesítése. Zárt ülésen döntenek a lakásigénylésekről, az idei helyi támogatások elosztásáról, valamint elismerések, köztük a díszpolgári cím odaítéléséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!