Gazdaság

2014.10.07. 18:15

Rezsicsökkentés már a tűzifára is

Tíz százalékkal olcsóbban vásárolható a tűzifa az ország 22 állami erdőgazdaságától, a kormány ugyanis erre is kiterjesztette a rezsicsökkentést.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél a bejelentés óta 300 köbméter fára fizettek be a családok – mondta Bugán József, a cég vezérigazgatója a sárvári parkerdő bejáratánál tartott sajtótájékoztatón. Országosan 170 ezer köbméter fa áll a lakosság rendelkezésére a rezsicsökkentés miatti kedvezményes áron, de az igényeket akkor is kielégítik, ha a tervezett mennyiség nem lenne elég.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott hangsúlyozta: Vas megye településein jellemzően fával fűtenek, így különösen fontos, hogy a lakosság olcsóbban szerezhesse be a télire való tüzelőt.

Ágh Péter országgyűlési képviselő választókörzetébe 70 falu tartozik, ahol az emberek jó része tűzifával fűt.

– Ők már a rezsicsökkentés első ütemének bevezetése óta kérdezték, mikor mérséklődik a fa ára is. A program kiterjesztése jól fogja szolgálni a Vas megyei embereket is. Az önkormányzati választásoknak abból a szempontból is van tétje, hogy meg kell erősíteni azt a pártszövetséget, amely lehetővé tette, hogy a rezsicsökkentés minden szinten bevezetésre kerüljön. Ki kell állni azon kezdeményezések mellett, amelyek hozzájárulnak a magyar családok terheinek csökkentéséhez – fogalmazott.

Majthényi László, a Nemzeti Üdülési Alapítvány főtitkára kiemelte: fontos, hogy a rászoruló családok érdekében az érintett önkormányzatok mielőbb vegyék fel a kapcsolatot a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-vel. Egy család maximum 10 köbméter fát vásárolhat kedvezményesen, amit az erdészet térítés ellenében szállít házhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!