Gazdaság

2016.09.19. 10:22

Rohanna a benzinkútra? Nem érdemes

A szakértők benzinzár-emelésre és a dízel árának csökkentésére számítottak – nem vált be a várakozás, nem lesz változás a benzinkutaknál szerdán.

Bakos Ágnes

Most 321 forint a legolcsóbb benzin Vas megyében: az egyik kámi kútnál mérik. A megyében a legdrágább egy szombathelyi töltőállomás, ahol 350 forintot kérnek a 95-ösért.

Illusztráció: Szendi Péter

Dízelt a legolcsóbban Sárváron, a legdrágábban Szentgotthárdon tankolhatnak az autósok Vas megyében és majdnem ötven forint az eltérés. A legolcsóbb 314, a legdrágább pedig 362 forint a gázolajból.

Nem hoz árváltozást a szerda, vagyis marad 335 forint a benzin és 332 forint a dízel ára, literenként, országos átlagban.

A múlt heti forint-dollár árfolyam, valamint az olajár változásai nyomán a szakértők arra számítottak, hogy pár forintot emelkedik a benzin és ugyancsak pár forintot mérséklődik a dízel ára szerdán. Nem jött be a prognózis, persze lehet, hogy csak péntekre tolódott az áremelés, illetve árcsökkentés. Az majd szerdán kiderült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!