Gazdaság

2016.12.07. 11:16

Szóltunk időben! Szombathelyen már 380 forintért is lesz dízel

Szombathely – A szerdai négy- és ötforintos drágítás után pénteken ismét emelkednek az üzemanyagárak. Ezúttal hat-hat forintos lesz az áremelés. Szombathelyen eléri a 380 forintot a dízelár.

Bakos Ágnes

A hatforintos áremeléssel 372 forint lesz egy liter dízel és 357 forint egy liter a 95-ös benzinből, országos átlagban.

Az egyik ár-összehasonlító portál gyűjtése alapján érdemes megnézni az autósoknak, hol tankolnak, hiszen néhány kilométeren belül is nagy különbségek vannak az árakban. Például csak Szombathelyen 26 forint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább benzin és gázolaj ára között is.

Illusztráció: Szendi Péter

Péntekig 340 és 366 forintért, és a két ár között tankolhatnak a benzinesek a szombathelyi töltőállomásoknál. Dízelt 349 és 374 forintért mérnek Szombathelyen. Ezekhez az árakhoz kell hozzáadni a hat-hat forintot, hiszen jellemzően egy az egyben realizálódik a nagykereskedelmi áremelés (és az árcsökkentés is) a kiskereskedőknél, vagyis a benzinkutaknál.

A szakértőket nem lepte meg az újabb áremelés: a múlt heti piaci mozgások alapján 10-11 forintos áremelést jósoltak erre a hétre. A prognózis bevált, igaz, két ütemben, hiszen a szerdai négy- és ötforintos áremelést követi a pénteki hatforintos drágítás.

Az akkor bejelentett és a várható újabb drágításról már a hét elején írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!