Gazdaság

2016.04.13. 11:12

Tankoljon péntekig! Drágul a benzin és a gázolaj is

Körkép – Szerdára vártak üzemanyagár-emelést a szakértők, végül pénteken realizálódik a drágítás. A benzin ára három, a dízelé négy forinttal emelkedik literenként. Vas megyében így is lesz még háromszáz forint alatt dízel.

Bakos Ágnes

A háromforintos drágítással péntektől 328 forint lesz egy liter benzin ára, országos átlagban. A dízel ára 312 forintra emelkedik a négyforintos drágítással, literenként, országos átlagban.

Vas megyén belül 48 forint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább dízel ára között és 29 forint a különbség a benzin esetében. Az eltérés persze nem változik, hiszen jellemzően minden töltőállomásnál realizálódik a nagykereskedelmi árváltozás.

fotó: Szendi Péter

A legolcsóbb benzint a 8-as főút mentén, Dukánál mérik a megyében: a holtankoljak.hu adatbázisa szerint 311 forint egy liter a 95-ösből. A legdrágábban Szombathelyen adják a benzint: 340 forint egy liter.

Gázolajat Sárváron tankolhatnak legolcsóbban a megyében az autósok: 290 forint a pénteki drágításig. A legdrágább egy szentgotthárdi töltőállomás Vasban: 338 forint egy liter dízel, a pénteki négyforintos áremelés előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!