Gazdaság

2015.11.17. 11:51

Tiltakozó vendéglősök Vasban: Mi nem verjük át a vendéget!

Nagy port kavart nemrég megjelent cikkünk, melyben azokat a visszaéléseket mutattuk be, melyeket egyes vendéglátósok alkalmaznak.

Cseszkó Tamás

Számos olvasói levél, komment érkezett hozzánk, további történetek láttak napvilágot, de voltak olyanok is, akik felháborodtak, úgy érezték, a cikk nem tesz jót a vasi vendéglátásnak. Pammer István vendéglátós-fogadós mester, a Vasi Vendéglősök klubtagja, Vasi KISOSZ felügyelőbizottágának elnöke levélben fordult hozzánk, szerinte ugyanis felháborító és szemen szedett hazugság az, amit név nélküli állítólagos kollégák nyilatkoztak nekünk.

- Lehet, hogy a jelenlegi osztrák munkahelyének az átveréseit próbálja a forgalom növelésére használni, de a szakma minden résztvevője nevében tiltakozom az ellen, hogy ilyen módon járassák le a magyar vendéglátást! - írja levelében Pammer István, hozzátéve, hogy ma, amikor sok gonddal küzdenek a vendéglátásban dolgozók, és mindent megtesznek azért, hogy a vendég a legnagyobb megelégedéssel távozzon az üzletekből, nem közénk való az ilyen megnyilatkozással romboló ember.

- Vállaja fel a nevét, álljon ki a szakma elé itt Magyarországon és leplezze le azt az üzletet, ahol ilyesmivel találkozott! Nem hisszük, hogy ha itthon dolgozna és küzdene a magyar vendéglátás népszerűsítéséért a vendég megtartásáért, akkor ilyesmiket állítana! Kérem Önöket, hogy hozzák nyilvánosságra annak a személynek a nevét és annak az üzletnek a nevét, hogy mindenki láthassa ki és miért tett ilyen, a szakmát lejárató kijelentéseket a Vas Megyei és magyar vendéglátósok ellen! - olvasható a levélben.

Mindenekelőtt le kell szögeznünk, hogy cikkünknek nem az volt a célja, hogy méltán jó nevű, lelkiismeretes vendéglátóhelyeket a gyanú árnyékába sodorjuk, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy a vendégek tudjanak különbséget tenni a minőségi (hála Istennek, ebből van a több) és a silány között. Hisszük, hogy korábbi cikkünk nemhogy árt a szakmának, sokkal inkább egyenlő versenyfeltételeket teremt.

Hangsúlyozzuk azt is, hogy írásukban valós személyek szólaltak meg, közülük volt, aki szintén köztiszteletben álló Vas megyei étterem tulajdonos, aki elkeseredve osztotta meg velünk, hogy míg ő ténylegesen „böcsülettel” küzd, addig mások hogyan teszik tönkre a szakmát. De a nekünk nyilatkozó szakács is konkrét, tényszerű példákat említett.

Mi fontosnak tartjuk az informátor védelmét is, de bizton állíthatjuk, hogy több irányból is körbejártuk a témát. A jövőben nagy figyelmet szeretnénk fordítani azokra is, akik vér-verejtékkel becsülettel és kitartással művelik a szakmát jó minőségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!