Gazdaság

2016.12.27. 20:45

Több millió jut fejlesztésekre

Körkép - Helyreállítják a Szajki-tavak gátját, fedett rendezvénytér lesz Rádóckölkeden, templom újulhat meg Jánosházán és Vasváron - csak néhány a célok közül, amelyek összesen félmilliárd forintból valósulnak meg Dél-Vas megyében.

Bakos Ágnes

Előirányzat-átcsoportosításokról döntött a kormány a karácsony előtti napokban. A forrásokból önkormányzati feladatokat, felújításokat, fejlesztéseket támogatnak, több Dél-Vas megyei település is érintett - tájékoztatott a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányhatározat tartalmáról V. Németh Zsolt, Dél-Vas megye országgyűlési képviselője. A térségben Körmend, Vasvár, Harasztifalu, Rádóckölked, Nagykölked, Hosszúpereszteg, Mikosszéplak, Rum és Jánosháza jut pluszforráshoz.

A Dél-Vas megye területén támogatott fejlesztések, építkezések együttes értéke több mint félmilliárd forint, egészen pontosan 507 millió 700 ezer forint.

Megújulhat a körmendi sportcsarnok is a kormányzati forrásból  Fotó: Szendi Péter

- Van három település, amely, idézőjelben, bent maradt a körmendi takarékszövetkezet csődjében, azok ennek kapcsán, de fejlesztési célokra kapnak most támogatást. Rádóckölkedről, Nagykölkedről és Harasztifaluról van szó - sorolta V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. A Magyar Közlöny részletezi: Harasztifaluban a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő fűtéskorszerűsítésére költhetnek 7,5 millió forintot. Rádóckölkeden a temető fejlesztése, valamint többfunkciós fedett rendezvénytér építése valósulhat meg 12,2 millióból. Nagykölkeden kijavítják a faluház tetőszerkezetét: 10 millió forintból, az átcsoportosítás nyomán.

- A Szajki-tavak megrongálódott gátját állíthatja helyre Hosszúpereszteg és Mikosszéplak - folytatta a támogatások sorolását V. Németh Zsolt. A két település tulajdoni hányad arányában kap támogatást a munkához: Hosszúpereszteg 7 millió, Mikosszéplak önkormányzata 3 millió forintot.

Rum község is a kedvezményezettek között van: út- és járdafelújításra kap 5 millió forintos kormányzati támogatást a rumi önkormányzat. Utakat Vasváron is újíthatnak: a hegyháti központnak 210 millió forint jut az átcsoportosítások nyomán. Vasváron a belterületi útfejlesztés mellett másra is futja: - A régészeti kutatás alatt álló temetői templom tető- és külső felújítására - tette hozzá a képviselő. Templomrenoválásra máshol is költhetnek a térségben: Jánosháza kap erre 43 millió forintot a kormányhatározat értelmében. Vasvár mellett Körmend kapja a legnagyobb összegű támogatást Dél-Vas megyében - emelte ki V. Németh Zsolt. - Utak, szociális bérlakások és a sportcsarnok felújítására kap 210 millió forintot a város - mondta az országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!