Gazdaság

2016.05.23. 16:33

Továbbra is szívesen fogadja Ausztria a magyar munkavállalókat

Ausztria továbbra is szívesen fogadja a magyar munkavállalókat Horváth Csaba, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Vas Megyei Képviseletének vezetőjének tapasztalatai szerint. Új réteg is megjelent a külföldi munkavállalói piacon – tudtuk meg.

Vadas Krisztina

Horváth Csaba szerint egyre több egyéni, kis- és mikrovállalkozás vezetője szeretne külföldön is szolgáltatni - ezt mutatja, hogy az Eures-ablak tanácsadásuk keretében már több mint 30 vállalkozó érdeklődött az osztrák szolgáltatás feltételeiről. Mellettük az elmúlt csaknem fél év során körülbelül 250 munkavállaló érdeklődött az ausztriai munkával kapcsolatos tudnivalókról. Az érdeklődők alapján egy új, jól meghatározható munkavállalói réteg is megjelent az osztrák munkaerőpiacra vágyók közt.

Fotó: Unger Tamás

- Egyre több érdeklődő, tanácsot kérő van Kelet-Magyarországról. Legtöbbjük nemcsak munkát szeretne errefelé, hanem letelepedni is. Régebben ezek a munkavállalók minden előzetes információszerzés nélkül vágtak neki a külföldi munkának, ma már szerencsére előzetesen tájékozódnak a lehetőségekről, feltételekről – tudtuk meg Horváth Csabától.

A szakértő tapasztalatai szerint Ausztria továbbra is nyitott a magyarok irányába. Ám az tény, hogy már nem annyira Burgenland, Steiermark és Alsó-Ausztria térségébe várják a magyarokat, hanem inkább Tirol, Salzburg, Vorarlberg és Karintia környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!