Gazdaság

2014.10.08. 19:04

Tisztújítás a Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportjánál

Szombathely – Tisztújítást és előadást tartott a Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportja kedden a Nyugat-magyarországi Egyetem C épületében.

Budai Dávid

Kedden tartották a Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportjának tisztújítását. A választást a Magyar Meteorológiai Társaság elnöke, Prof. Dr. Dunkel Zoltán vezette, a jelenlevő társasági tagok, elnöknek választották Dr. habil. Puskás János főiskolai tanárt és titkárnak Dr. Kuti Zsuzsannát. A tisztújítást követően Németh Ákos az Országos Meteorológiai Szolgálattól előadást tartott az éghajlat és a turizmus kapcsolatáról.

A hallgatók megismerkedhettek a turizmust befolyásoló meteorológiai tényezőkkel. A gazdasági ágazatok közül a mezőgazdaság mellett a turizmus az, melyet leginkább befolyásol az időjárás és az éghajlat. Az előadáson elhangzott: egy adott térség időjárása, éghajlata éppúgy a terület természeti kincseihez tartozik, mint pl. a térség növényvilága, vagy a tájképe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!