Gazdaság

2017.04.10. 18:05

Újrázott az év csepregi borásza

34. alkalommal rendezték meg szombaton a Csepregi Borversenyt a Petőfi Sándor Művelődési - Sportház és Könyvtár épületében.

Cseszkó Tamás

A Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete, a Kőszeg és környéke, a Vaskeresztes és környéke, valamint Hegyközség Csepregi Termőhelyének vezetősége szombaton tartotta a Csepregi Borversenyt. Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a program, Horváth Edina, a Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke és Tóth Kálmán borász, a Hegyközség Csepregi Termőhely választmányi tagja köszöntötte a megjelenteket.

Virág János, Lukácsháza polgármestere, Horváth Edina, Horváth Gábor, a borverseny győztesei, Vlasich Krisztián polgármester és Tóth Kálmán, a Kőszeg és Környéke - Vaskeresztes és Környéke Hegyközség Csepregi Termőhely helyi képviselője
Fotó: Csepreg Városháza

Horváth Edina elmondta, különleges az idei év, mivel itt mérettetnek meg a gencsapáti, illetve a lukácsházi gazdák borai is. Kiemelte, a borverseny célja azon túl, hogy a zsűri ítéletet mond majd, az is, hogy a helyben termelt boroknak bemutatkozási és értékelési lehetőséget teremtsenek. Arról nem is beszélve, hogy találkozási lehetőséget nyújtsanak, s kellemes napot töltsenek együtt. Az idei verseny jeligéje a "Hozz magaddal még egy gazdát" volt, amit a nevezők komolyan is vettek. Lehetett nevezni vörös-, fehér- és rozéborral, minden újborral, valamint külön kategóriában óborral is. Kikötés volt, hogy a termőhelye Csepreg és környéke legyen.

A Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete kiválasztotta a Hölgyek Borát, amely Horváth Gábor chardonnay-ja lett.

Ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a program, amelyen Vlasich Krisztián polgármester mondott beszédet. Köszöntötte a kiemelkedő teljesítményt nyújtó borosgazdákat, akik kitartó és becsületes munkával jutottak el oda, hogy bemutassák a boraikat. Külön köszöntötte a zsűri tagjait, akik elfogadták a felkérést, és e megtisztelő feladatnak eleget téve bírálták a város, a térség borait. Hozzátette, ha ránéz egy borosüvegre, legyen benne fehér-, vörös- vagy éppen rozébor, mindig eszébe jut, hogy nemcsak a nedűt palackozták, hanem a szívüket, lelküket is beletették a palackokba.

A 2017. év borásza címet idén is Horváth Gábor nyerte el, aki megköszönte családjának a támogatást, hiszen kitartó és hozzáértő munkájuk gyümölcse lett ez az elismerés.

Kategóriák díjazottjai

Rozé: Vinora Borház - kékfrankos, shiraz.

Vörös: Vinora Borház - shiraz; Haizler László - zweigelt; Horváth Gábor - pinot noir; Horváth Gábor - zweigelt; Horváth Gábor - pinot noir 2015; Horváth József - pinot noir; Horváth József - zweigelt; Németh Péter - kékfrankos; Tóth Marcell - kék-frankos - cabernet franc.

Fehér: Horváth Gábor - szürkebarát; Horváth Gábor - tramini; Horváth Gábor - chardonnay; Horváth József - szürkebarát; Tóth Kálmán - chardonnay.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!