Gazdaság

2017.04.05. 18:55

Megint nem lesz 350 forint alatt benzin

Nem tartott sokáig az autósok öröme a jövedéki adó változása miatt: az egyszeri áresés után áprilisban másodszor drágulnak az üzemanyagok péntektől.

Bakos Ágnes

Szombathelyen megint nem lesz 350 forint alatt a benzin. Április 1-jével 12 forinttal csökkent a dízel és hat forinttal a benzin ára: miután mérséklődött az üzemanyagok jövedéki adója. Azóta a második áremelés van soron: szerdán öt forinttal drágult a benzin, pénteken is ennyivel fog. A dízel ára szerdán négy forinttal nőtt, holnap pedig három forinttal emelkedik.

A drágítás hátterében a kőolaj világpiaci árának több mint ötszázalékos emelkedése áll. Az egyik árösszehasonlító portál adatsora szerint Szombathelyen a legolcsóbb benzin 345, a legdrágább 366 forint - péntekig. Egy liter dízelt 337 és 359 forintért, valamint a két ár között is tankolhatnak az autósok a szombathelyi töltőállomásoknál. Rendszerint egy az egyben érvényesítik az árváltozásokat a benzinkutasok, vagyis nettóban számolhatunk a jelzett drágítással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!