Gazdaság

2014.09.03. 17:10

Vas megyéből ketten is átvehették a Magyar Termék Nagydíjat

Budapest - Hatvanhat magyar termék és szolgáltatás kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíjat. Megyénkből két cég, az Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft., valamint a Spirit Hotel Gyógyszálloda Kft. vezetői vehették át az elismerést a Parlament felsőházi termében rendezett ünnepségen.

Osváth Sarolta

Az országban először és elsőként életműdíjjal ismerték el Esztergályos Jenő Tanár úrnak , a tizenötszörös Magyar Termék Nagydíjas Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft. ügyvezetőjének a tankönyvkiadásban hosszú évtizedek óta kifejtett példaértékű tevékenységét. Az elismerést Kövér László, az Országgyűlés elnöke adta át, aki az immár tizenhetedik alkalommal megtartott díjátadó ünnepség köszöntőjében kiemelte: A Magyar Termék Nagydíj ékesen bizonyítja, hogy Magyarországon is lehet minőségi terméket előállítani. Bár ez sokszor nem könnyű, mégis évről évre több cég lép a minőség útjára fogalmazott. Jó büszke lenni rájuk, hiszen az ő sikerük, az ország sikere is hangsúlyozta.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyar nemzet egységének fontosságát emelte ki, hangsúlyozva, hogy a magyar állam támogatja a magyar identitás megőrzését, a közjogi egyesítést az állampolgárság megadásával, a Magyar Termék Nagydíj pályázat is szem előtt tartja az egységes magyar nemzet szemléletet. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke arról szólt, hogy a kormány és a vállalkozások az elmúlt években sokat tettek az innovatív, versenyképes termékek kül- és belpiaci megjelenéséért. Az innovatív és piacképes termékek előállítása során elért eredményeknek és a keleti nyitás-nyugati maradás külpolitikájának köszönhetően, a magyar export összességében hat százalékkal bővült.

A Magyar Termék Nagydíjjal járó trófeát és oklevelet Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke adta át a díjazottaknak.

Az idén a bíráló bizottság az Apáczai Kiadó három pályázatát találta minőségi nagydíjra érdemesnek: a Tankönyvek 10. osztályosoknak; a Tankönyvek 6. osztályosoknak: Gondolkodj bátran ; és a Tankönyvek 2. osztályosoknak: Rácsodálkozni, megismerni és megszeretni című kiadványokat.

A sárvári Spirit Hotel Gyógyszálló Kft. az egy valóra vált álom című, a komplex gyógy- és wellness szolgáltatásokat bemutató pályázatával nyerte el az idén első alkalommal a legjobbaknak járó minősítést. Lamperth Judit vezérigazgató ezen kívül a TÜV Rheinland Intercert Kft. különdíját is átvehette.

A pályázatot kiírók tanácsa nyolc nívódíjat ítélt oda, és tíz szervezet adományozott különdíjat. Az idén tizenhetedik alkalommal kiírt Magyar Termék Nagydíj pályázat egyébként az innovációt, a munkahelyteremtést, az exportorientációt helyezte a középpontba, és ebben az évben először történt meg, hogy életmű-díj elismerést kapott egyetlen személy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!